Начало » Хоби земеделие » Малката градина
24.04.2019 г.

Закалете алабаша преди засаждане

Закалете алабаша преди засаждане

Ранният алабаш, който се засели през есента, се разсажда в края на март, след като са преминали трайните застудявания. Преди да разсадите зеленчука, трябва да го закалите. Внимавайте обаче да не го простудите. Ако го оставите повече от 4-5 дни на студено, растенията бързо ще образуват цветоносни стъбла. Ако пролетта се задържи хладна и разсадът е застарял, ще имате цвят, но ще останете без гулия.

Растенията се разсаждат на кавали (тирове). Със садилото се прави дупка   на височина около 1/3 над дъното на браздата. Разстоянието между редовете от двете страни на кавала е 30 см . А в редовете - между растенията е 25 см. Полива се със затоплена вода в дупката, оставена от садилото.

Закалете алабаша преди засаждане
3549

Последни материали
Виж
Месечните валежи и нивото на влага в почвата са доста под многогодишните средни стойности
Рисковете за есенниците в редица руски региони са сериозни
Няма яснота за бъдещите отношения с общността и вътрешната политика на правителството
Несигурността около излизането на Великобритания от ЕС парализира местния млечен сектор
За сметка на предвижданията за производството на маслодайни култури
Търговци завишиха очакванията си за реколтата от зърно в ЕС
Доставките на рапица от трети страни остават на нивото от миналия сезон
Вносът на продукти от рапица в ЕС е нараснал рязко
В унисон с предварителните планове за разделянето на DowDuPont
Corteva Agriscience пуска акциите си на борсата в Ню Йорк в началото на юни
На фона на подобреното състояние на посевите
Интензивните валежи вдигат прогнозите за пшевичната реколта в основните производителки в ЕС
Свързани материали
Виж
Отгледайте си алабаш за прясна консумация от есента до пролетта
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам