Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
15.01.2019 г.

Ориз с кисело зеле на фурна

Ориз с кисело зеле на фурна

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в половината от мазнината.  Измиваме ориза с няколко води докато водата спре да побелява. Прибавяме ориза и пържим, докато стане прозрачен. Отделно в останалото олио и 2-3 с.л. вода /или зелев сок/ задушаваме ситно нарязаното зеле. Когато зелето омекне, прибавяме ориза, прехвърляме сместа в тавичка и печем 20 мин в умерена фурна. Преди поднасяне поръсваме с черен пипер.

Продукти за 5 порции: 1 кисела зелка, 1 ч.ч. ориз, 150 мл олио, 3-4 глави лук, черен пипер.

Ориз с кисело зеле на фурна
15296
 

Последни материали
Виж
1558 проекти за технологична и екологична модернизация за над 320 млн. лв. са одобрени по НПВУ
Над 600 противоградови ракети са изстреляни в Пловдивско, Хасковско, Старозагорско и Сливенско през последните часове
Промените в Наредба за интервенциите по директни плащания са качени за обществено обсъждане
Започна Кампания 2024 по директни плащания
24 проекта за центрове за подготовка и съхранение на плодове и зеленчуци получават финансиране по НПВУ
ДФЗ изплати близо 10 млн. лв. на 5 094 малки фермери за Кампания 2023
Актуална анкета сред работодателите
Анкета сред бизнеса показва, че през 2024 г. в земеделието не се очаква увеличение на заетостта
Свързани материали
Виж
Решения на ЕК
Бюджетът на ЕС за иновации в екология и цифров преход се увеличава с още 1,4 милиарда евро
Агростатистика
Малко над 21 хиляди пчелни семейства са унищожени през 2023 г.
Траен и силен ръст на цената на ориза у нас
Председателят на Селскостопанската академия проф. Мартин Банов е освободен от длъжност
Палак чавал (Индия)
Производителите у нас подгряват обществеността за поскъпването му с 10 на сто
Ядем евтин ориз от Виетнам и Мианмар и изнасяме 95 на сто от родния
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини