Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
15.01.2019 г.

Ориз с кисело зеле на фурна

Ориз с кисело зеле на фурна

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в половината от мазнината.  Измиваме ориза с няколко води докато водата спре да побелява. Прибавяме ориза и пържим, докато стане прозрачен. Отделно в останалото олио и 2-3 с.л. вода /или зелев сок/ задушаваме ситно нарязаното зеле. Когато зелето омекне, прибавяме ориза, прехвърляме сместа в тавичка и печем 20 мин в умерена фурна. Преди поднасяне поръсваме с черен пипер.

Продукти за 5 порции: 1 кисела зелка, 1 ч.ч. ориз, 150 мл олио, 3-4 глави лук, черен пипер.

Ориз с кисело зеле на фурна
12392

Последни материали
Виж
Важно за бъдещата ОСП
Клуб „Инвестор“ сблъска становища на бранша „за“ и „против“ таваните на бъдещата ОСП
До 2 седмици и останалите би трябвало да получат авансовите си плащания
ДФЗ преведе първия транш по почти половината проекти за млади фермери
При запазване на финансирането на нивата от 2020 година
България и още 5 държави в ЕС са за запазване на преходната помощ през 2021 г.
Заради опасността от разпространение на болести и зарази
Смолянски пчелари искат засилване на контрола върху нерегистрираните пчелини
Повече от 200 доброволци се включиха в залесяване на територията на Кюстендил, Радомир и Сливница
Първата национална конференция „Българското вино в ХХI век“
Свързани материали
Виж
ФАО прогнозира рекорден глобален добив от зърнени храни през 2019/20 маркетингова година
Бобарник
Пилешки дреболии с ориз
След протестите
Порожанов се споразумя с браншовите организации от сектори плодове, зеленчуци, картофи и биопроизводство
Иновации
Два земеделски института отличени по „Хоризонт 2020“
Заради силния ръст на търсенето
ЕС увеличава до 65 евро митото за внос на ориз
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам