Начало » Новини » Страната
12.12.2018 г.

FMC Corporation обра престижните награди в конкурса Agrow Awards

FMC Corporation обра престижните награди в конкурса Agrow Awards

Американската химическа компания FMC Corporation, известна с разработването на иновации в селскостопанския сектор, получи най-престижните награди в тазгодишното издание на международен конкурс Agrow Awards за изключителни постижения, съобщи електронното издание AgroXXI. Компанията победи в разделите „Най-добро портфолио научни разработки” и „Най-голяма иновация в технологиите за употреба на пестициди”, а д-р Уилям Барнет, наскоро пенсионирал се като ръководител на отдела за химически разработки в FMC, получи наградата „За принос в рзавитието на бранша”.

Наградата за портфолиото научни разработки бе получена заради изследвания в областта на растителната защита, необходими за получаването на богати и безопасни за хората реколти, които да изхранват увеличаващото се население на планетата. „Да получим подобно признание за нашите постижения е голяма чест. FMC в момента прилага най-мащабната и ефективна серия иновации от последно поколение. Разработките ни са насочени към създаването на нови активни вещества с различен механизъм на действие, които са в състояние да контролират вредителите, включително онези, които са успели да се приспособят към действието на досега регистрираните препарати и представляват сериозна заплаха за селскостопанското производство”, заяви д-р Кейтлин Шелтън, вицепрезидент и технически директор за научните разработки в компанията.

Признанието за най-голяма иновация в технологиите за употреба на пестициди дойде благодарение на системата за защита при сеитбата на култури в широки редове чрез технологията 3RIVE 3D®, за която в момента е подадена заявка за патент и която осигурява възможност за нанасяне на защитни вещества върху семената и дъното на браздата. Досега технологията е използвана при отгелждането на царевица и соя, а се провеждат опити със захарно цвекло, памук, боб, слънчоглед и други култури. Същевременно се разработват нови препарати в прилагането на гехнологията, включително съдържащи комбинации от няколко действащи вещества с инсектицидно и фунгицидно действие, както и биостимулатори. „Фермерите търсят по-екологични, прецизни и удобни технологии за защита на посевите си. Системата 3RIVE 3D® е революционна платформа, гарантираща влагането на сресдствата за защита именно там, където е необходимо на растението, защитавайки кълновете и повишавайки добивите”, обясни Рик Икънс, ръководител на отдела за платформи с висока точност на прилагане в FMC.

Наградата за личен принос на д-р Барнет е следствие от 30-годишната му неуморна работа в FMC и отдела за средства за растителна защита на DuPont, благодарение на която се превръща в признат водач в областта на откриването и разработването на нови действащи вещества за предпазване на селскостопанските култури.

Agrow Awards се връчват не просто за успехи в развитието на бранша – те задават стандарти за качеството и стимулират разработването на иновационни идеи и концептуални подходи, които разширяват границите на възможното. Лауреатите се избират от претенденти от цял свят с решение на членовете на авторитетно жури.

FMC Corporation предлага ефективна серия от патентовани средства за растителна защита за селскостопанските производители по целия свят. Продуктите на компанията са създадени на базата на иновационни изобретения и разработки в областта на растителната защита,  на професионалните средства за борба с вредителите и на поддържането на почвата в добро състояние. Персоналът на компанията по целия свят наброява около 7300 души.

FMC Corporation обра престижните награди в конкурса Agrow Awards
10780
 

Последни материали
Виж
Служебен кабинет
Украинската помощ ще бъде преведена на 52 хиляди земеделци до 15 май
Какви цели си поставя новият министър на земеделието и храните
Документи се подават до 29 април
Нов конкурс за старши експерти във фонд „Земеделие“
Особености, които трябва да знаете
При богата на калций почва понякога се раждат бедни на този елемент плодове
Томбола с награди при покупка
Започна Великденски Кооперативен Базар в София
Нормативни промени
Новите ставки за биопроизводство през 2024 г., които ще се обсъждат до 20 май
Свързани материали
Виж
За разминиране в освободените територии и възстановяването на дейността
FMC дарява 3 на сто от годишните си приходи в Украйна на местните фермери
Компанията повиши трима истински лидери до изпълнителни директори
FMC обяви увеличаване на дивидента за четвърта поредна година
За борба с климатичните помени и гарантиране на продоволствената сигурност
FMC подкрепя световни инициативи за иновации и устойчив селскостопански растеж
Силният ръст на приходите даде основание за потвърждаване на годишната прогноза
FMC отчете скок на тримесечната консолидирана нетна печалба с 43 на сто
С елиминиране на еднократните ефекти печалбата нараства с 9 на сто
FMC отчита ръст на тримесечните приходи от 8 на сто
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини