Начало » Новини » Света
20.12.2021 г.

FMC обяви увеличаване на дивидента за четвърта поредна година

Компанията повиши трима истински лидери до изпълнителни директори
FMC обяви увеличаване на дивидента за четвърта поредна година

Американският производител на средства за растителна защита FMC Corporation съобщи, че бордът на директорите на компанията е определил редовен тримесечен дивидент в размер на 53 цента на акция, което представлява ръст от 10%, се посочва на официалния уебсайт на FMC. Средствата са платими от 20 януари 2022 г. на акционерите, регистрирани като такива при приключването на работното време на 31 декември.

Това е четвърта поредна година, в която FMC повишава изплащания дивидент. Компанията запазва ангажимента си да продължи да увеличава дивидента с нивото на ръста на печалбата или по-високо от него.

Междувременно FMC обяви Дайен Елъманг, Роналдо Перейра и д-р Кетлийн Шелтън за изпълнителни директори и изпълнителни вицепрезиденти, като бордът на директорите на компанията е одобрил повишенията им на последното си заседание.

„Дайен, Роналдо и Кейти са силни лидери, които изиграха важна роля в успеха на FMC след преобразяването ни в компания, насочена към селскостопанските науки през 2018 г. Те са от съществено значение за разработването и изпълнението на нашата стратегия за дългосрочен растеж и продължават да ръководят ключови сфери в компанията, допринесли за по-високия от средния пазарен растежа на FMC през последните няколко години. Техните повишения отразяват въздействието, което имат върху успеха на FMC днес и в бъдеще", заяви Марк Дъглас, президент и главен изпълнителен директор на FMC.

Елъманг е изпълнителният вицепрезидент и главен маркетингов директор, който ръководи отдела за световен стратегически маркетинг, като отговаря за стратегическото управление на търговските активи на FMC, както и за обширния набор от нови продукти на компанията. В нейния ресор е позиционирането, пускането на пазара и растежа на продуктите за растителна защита по целия свят, както и пълномощията за стратегическите бизнес партньорства на FMC с водещи компании в областта на селскостопанските науки. Преди да се присъедини към FMC през 2015 г., Елъманг бе изпълнителен вицепрезидент на Cheminova, отговарящ за Северна Америка, и заемаше там различни регулаторни и търговски постове на регионално и световно ниво.

Перейра е изпълнителният вицепрезидент и президент за американския континент, отговарящ за значителна част от подразделенията на FMC, включително бизнеса за световни специализирани решения и за състоянието на растенията. Тези региони и подразделения осигуряват над 50% от приходите на FMC в световен мащаб. През своите над 25 години в бранша той е заемал множество длъжности в FMC и други компании за растителна защита, включително в маркетинга, бизнес развитието, продажбите, управлението на продукти и ръководството в регионален и национален мащаб в Бразилия и САЩ.

Д-р Шелтън е изпълнителният вицепрезидент и главен технологичен директор, отговарящ за стратегията на компанията за научноизследователска и развойна дейност, която включва контрол върху значителните ежегодни инвестиции на FMC в откриването и разработването на нови активни съставки, защитаващи селскостопанските култури по целия свят. Тя ръководи над 800 учени и изследователи в лаборатории в цял свят, включително централата за световната развойна дейност на компанията в изследователския център „Стайн” в щата Делауеър. Под ръководството на д-р Шелтън FMC е спечелила множество награди за своите технологии за растителна защита и водещата в бранша научноизследователска и развойна продуктова гама. 

FMC обяви увеличаване на дивидента за четвърта поредна година
11943
 

Последни материали
Виж
До 14 май стопаните със 100% пропаднали площи от градушката в Южна България подават заявления за обследвания
Обзор на Софийска стокова борса за периода 23-27април 2024 година
Купувачите на маслодаен слънчоглед на борсата продължават да вдигат цените
Тютюнопроизводителите и занапред ще получават държавна подкрепа
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 26 април – 2 май 2024 година
Остава опасността от слани във високите полета на западна България
За незаконно овладяване на държавни поземлени участъци
Украинският земеделски министър подаде оставка заради корупционни обвинения
Призив за подкрепа
Бедствието с градушките роди съпричастност от фермери към фермери
Свързани материали
Виж
За разминиране в освободените територии и възстановяването на дейността
FMC дарява 3 на сто от годишните си приходи в Украйна на местните фермери
За борба с климатичните помени и гарантиране на продоволствената сигурност
FMC подкрепя световни инициативи за иновации и устойчив селскостопански растеж
Силният ръст на приходите даде основание за потвърждаване на годишната прогноза
FMC отчете скок на тримесечната консолидирана нетна печалба с 43 на сто
С елиминиране на еднократните ефекти печалбата нараства с 9 на сто
FMC отчита ръст на тримесечните приходи от 8 на сто
FMC Corporation обра престижните награди в конкурса Agrow Awards
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини