Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Никулденски шаран

Синор.БГ / 06.12.2018 г.
Никулденски шаран

Почистваме шарана, посоляваме го  и поръсваме с част от смления черен пипер. Задушаваме ситно нарязания лук и гъби в част от мазнината, след което добавяме нарязаните на ситно домати, смлените орехови ядки, наситнения магданоз, останалия черен пипер, виното и сол на вкус. Напълваме шарана със сместа и зашиваме. Поставяме го в намазнена тавичка и покриваме с кръгчета домати, разтопено масло и 1/2 ч.ч. вода. Печем в умерена фурна. 

Продукти: 1 шаран (около килограм и половина), 1 връзка зелен лук, 300 г домати, 100 г орехови ядки, 100 г пресни гъби, 1 ч.ч. бяло вино, 1 пакетче краве масло, черен пипер (10 зърна), половин връзка магданоз, сол на вукс.

Никулденски шаран
14866
 

Последни материали
Виж
Седмичен обзор на пазара на зърно и храни от Софийска стокова борса
Пържоли с кисело зеле
Ограниченията върху износа вече натискат цените на вътрешния пазар
ЕК определи заразената с АЧС зона в Испания и спешни мерки за контрол
Киселата почва е проблем за много растителни видове
Топлото време без опасни явления подпомогна късните посеви
Вегетацията на есенниците в Украйна приключи чак в края на ноември
Доставките са разпределени равномерно през първата половина на 2026 г.
Тайланд закупи на международен търг много и евтина фуражна пшеница
Свързани материали
Виж
За поредна година по инициатива на местно сдружение с нестопанска цел
Зарибяват бургаски язовир с 4000 малки шаранчета
Четири държави от ЕС държат близо 70% от рибовъдните стопанства
Над 4000 шарана пуснаха в района на Ямбол
Зарибиха Пазарджишки язовир с шарани
За децата бе организирано и риболовно състезание
Зарибиха язовир Капитан Димитриево с 200 килограма шарани
Зарибиха язовир „Студен Кладенец" с шаранчета
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини