Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
06.12.2018 г.

Никулденски шаран

Никулденски шаран

Почистваме шарана, посоляваме го  и поръсваме с част от смления черен пипер. Задушаваме ситно нарязания лук и гъби в част от мазнината, след което добавяме нарязаните на ситно домати, смлените орехови ядки, наситнения магданоз, останалия черен пипер, виното и сол на вкус. Напълваме шарана със сместа и зашиваме. Поставяме го в намазнена тавичка и покриваме с кръгчета домати, разтопено масло и 1/2 ч.ч. вода. Печем в умерена фурна. 

Продукти: 1 шаран (около килограм и половина), 1 връзка зелен лук, 300 г домати, 100 г орехови ядки, 100 г пресни гъби, 1 ч.ч. бяло вино, 1 пакетче краве масло, черен пипер (10 зърна), половин връзка магданоз, сол на вукс.

Никулденски шаран
5317

 От: asd  16:30  четвъртък, 6 декември 2018 г.
Някой да каже на готвача, че хрилете на шарана се махат преди готвенето
Последни материали
Виж
Становища
В 32 страници и Националната биоасоциация критикува закона за земята
Решения на Министерския съвет
Първата сесия на българо-египетската комисия ще се председателства от Порожанов в края на месеца
Решения на Министерския съвет
Предвиждат санкции за умишленото превръщане на суровини в отпадъци за биогорива
Решения на Министерския съвет
Отпадат финансовите отчети за микропредприятията
Решения на Министерския съвет
Агенцията по вписванията получава статут на стратегически обект
Важно за фермера
Субсиите се намаляват, ако не спазите правилата за кръстосано съответствие
Свързани материали
Виж
Контрол
Само около Никулден са иззети 523 кг риба
Зарибиха река Ботуня с шаранчета
Печен шаран с бяло вино
Край Йоаким Груево по сигнал на рибар любител
Хванаха харпунджия с уловен осемкилограмов шаран
Шаран с домати на фурна (плакия)
Само за седмица инспектори иззеха 2,3 километра мрежи
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам