Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
06.12.2018 г.

Никулденски шаран

Никулденски шаран

Почистваме шарана, посоляваме го  и поръсваме с част от смления черен пипер. Задушаваме ситно нарязания лук и гъби в част от мазнината, след което добавяме нарязаните на ситно домати, смлените орехови ядки, наситнения магданоз, останалия черен пипер, виното и сол на вкус. Напълваме шарана със сместа и зашиваме. Поставяме го в намазнена тавичка и покриваме с кръгчета домати, разтопено масло и 1/2 ч.ч. вода. Печем в умерена фурна. 

Продукти: 1 шаран (около килограм и половина), 1 връзка зелен лук, 300 г домати, 100 г орехови ядки, 100 г пресни гъби, 1 ч.ч. бяло вино, 1 пакетче краве масло, черен пипер (10 зърна), половин връзка магданоз, сол на вукс.

Никулденски шаран
14360
 

Последни материали
Виж
Малките общини кандидатстват за наградите „Нов европейски Баухаус“ 2025 г.
Одит на Европейската сметна палата:
България няма грешки при усвояването на евросредства в земеделието и природните ресурси
Допълнителни точки получават проектите на жени и млади предприемачи
Обсъдиха критериите за подбор по приема за неземеделски дейности
Статистика
Най-малко смейни фирми има в Търговищко, най-много - в София и Пловдив
Изтеглиха копитните животни и продукти от преработката им от Зелената седмица
Шапът ще свие рязко износа на месо и мляко от Германия извън ЕС
Предстоящо
Форум за иновациите във фермата е във фокуса на АГРА 2025
Свързани материали
Виж
Четири държави от ЕС държат близо 70% от рибовъдните стопанства
Над 4000 шарана пуснаха в района на Ямбол
Зарибиха Пазарджишки язовир с шарани
За децата бе организирано и риболовно състезание
Зарибиха язовир Капитан Димитриево с 200 килограма шарани
Зарибиха язовир „Студен Кладенец" с шаранчета
Пуснаха един тон трикилограмови шарани в язовир „Студен кладенец“
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини