Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
06.12.2018 г.

Никулденски шаран

Никулденски шаран

Почистваме шарана, посоляваме го  и поръсваме с част от смления черен пипер. Задушаваме ситно нарязания лук и гъби в част от мазнината, след което добавяме нарязаните на ситно домати, смлените орехови ядки, наситнения магданоз, останалия черен пипер, виното и сол на вкус. Напълваме шарана със сместа и зашиваме. Поставяме го в намазнена тавичка и покриваме с кръгчета домати, разтопено масло и 1/2 ч.ч. вода. Печем в умерена фурна. 

Продукти: 1 шаран (около килограм и половина), 1 връзка зелен лук, 300 г домати, 100 г орехови ядки, 100 г пресни гъби, 1 ч.ч. бяло вино, 1 пакетче краве масло, черен пипер (10 зърна), половин връзка магданоз, сол на вукс.

Никулденски шаран
14219
 

Последни материали
Виж
Приоритет на МЗХ е управлението на кризите и неблагоприятните климатични явления
Средствата са със 70 млн. лв. повече в сравнение с предходния период
242 млн. лв. е бюджетът на държавната помощ за хуманно отношение към птиците през периода 2024-2029 г.
Всяка година в света до 23% от прибраното зърно се губи по време на съхранението
БАБХ
Важни инструкции след актуализацията на модул „Мляко“, дадени в края на август
Близо 2000 първокурсници започнаха обучение в Тракийски университет - Стара Загора
БАБХ
Само 12 животновъди са се жалвали заради неполучена подкрепа за хуманно отношение към животните
Свързани материали
Виж
Четири държави от ЕС държат близо 70% от рибовъдните стопанства
Над 4000 шарана пуснаха в района на Ямбол
Зарибиха Пазарджишки язовир с шарани
За децата бе организирано и риболовно състезание
Зарибиха язовир Капитан Димитриево с 200 килограма шарани
Зарибиха язовир „Студен Кладенец" с шаранчета
Пуснаха един тон трикилограмови шарани в язовир „Студен кладенец“
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини