Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
06.12.2018 г.

Никулденски шаран

Никулденски шаран

Почистваме шарана, посоляваме го  и поръсваме с част от смления черен пипер. Задушаваме ситно нарязания лук и гъби в част от мазнината, след което добавяме нарязаните на ситно домати, смлените орехови ядки, наситнения магданоз, останалия черен пипер, виното и сол на вкус. Напълваме шарана със сместа и зашиваме. Поставяме го в намазнена тавичка и покриваме с кръгчета домати, разтопено масло и 1/2 ч.ч. вода. Печем в умерена фурна. 

Продукти: 1 шаран (около килограм и половина), 1 връзка зелен лук, 300 г домати, 100 г орехови ядки, 100 г пресни гъби, 1 ч.ч. бяло вино, 1 пакетче краве масло, черен пипер (10 зърна), половин връзка магданоз, сол на вукс.

Никулденски шаран
6318

 От: asd  16:30  четвъртък, 6 декември 2018 г.
Някой да каже на готвача, че хрилете на шарана се махат преди готвенето
Последни материали
Виж
Жалби се приемат до 1 април
Отхвърлените проекти по подмярка 6.1. „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ са 144
БАБХ
Бактериални и вирусни болести по говеда в Ямболско заради лоша хигиена
Съвместен проект з агроведомството
Намерете 12-те винено-кулинарни дестинации на сайта на туристическото министерство
Арендаторите сами да определят цената, на която ще вземат желаната от тях земя
„Агрион“ отдава земя чрез търгове с тайно наддаване
Дори твърдите избиратели са отвратени от системата
Само прах в очите с така наречената помощ за тютюна
Време е за пръскане!
Растителна защита на овощните дървета в началото на вегетацията.
Свързани материали
Виж
Контрол
Само около Никулден са иззети 523 кг риба
Зарибиха река Ботуня с шаранчета
Печен шаран с бяло вино
Край Йоаким Груево по сигнал на рибар любител
Хванаха харпунджия с уловен осемкилограмов шаран
Шаран с домати на фурна (плакия)
Само за седмица инспектори иззеха 2,3 километра мрежи
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам