Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
06.12.2018 г.

Никулденски шаран

Никулденски шаран

Почистваме шарана, посоляваме го  и поръсваме с част от смления черен пипер. Задушаваме ситно нарязания лук и гъби в част от мазнината, след което добавяме нарязаните на ситно домати, смлените орехови ядки, наситнения магданоз, останалия черен пипер, виното и сол на вкус. Напълваме шарана със сместа и зашиваме. Поставяме го в намазнена тавичка и покриваме с кръгчета домати, разтопено масло и 1/2 ч.ч. вода. Печем в умерена фурна. 

Продукти: 1 шаран (около килограм и половина), 1 връзка зелен лук, 300 г домати, 100 г орехови ядки, 100 г пресни гъби, 1 ч.ч. бяло вино, 1 пакетче краве масло, черен пипер (10 зърна), половин връзка магданоз, сол на вукс.

Никулденски шаран
8619

 От: asd  16:30  четвъртък, 6 декември 2018 г.
Някой да каже на готвача, че хрилете на шарана се махат преди готвенето
Последни материали
Виж
Решения на Министерския съвет
Приети са промени в списъка на общинските пътища
Решения на Министерския съвет
Шефът на несъстоялото се електронно правителство подаде оставка
Контрол
Томислав Дончев предприе акция „Стресни чиновника“
Оптиком пуска ограничена бройка комбайни Rostselmash на премиум цени
Предстоящо
От 2 до 4 юли курс за одитори в областта на храните
Градината и ние
Как да торим за формиране на вкусни и качествени домати
Свързани материали
Виж
Полевите измервания на водните проби констатират показания в нормите
Проверяват сигнал за мъртви шарани в язовир в Белоградчишко
Контрол
Само около Никулден са иззети 523 кг риба
Зарибиха река Ботуня с шаранчета
Печен шаран с бяло вино
Край Йоаким Груево по сигнал на рибар любител
Хванаха харпунджия с уловен осемкилограмов шаран
Шаран с домати на фурна (плакия)
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам