Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
24.08.2018 г.

Нашата изпитана рецепта за домашно песто

Да опитаме
Нашата изпитана рецепта за домашно песто

sinor

Пестото е много характерно за средиземноморската кухня, но не пречи да си го адаптираме към нашите кулинарни предпочитания. Тази рецепта е проверена и може да се приготви с босилек или магданоз. Ядките също са заменени с по- популярни.

300 гр листа от босилек

150 гр сурови ядки от орехи

150 мл зехтин или друго растително олио

1 чаена лъжичка лимонов сок

3-4 скилидки чесън

сол на вкус

Листат се измиват и подсушават. Ядките се смилат и се добавят останалите продукти. Пасира се до желаната консистенция.

Може да се използват всякакви ядки – бадеми, лешници, кашу, слънчогледови, тиквени или смес. Кедровите не са под забрана.

Пълни се в бурканчета и отгоре се залива с малко зехтин (олио).

Нашата изпитана рецепта за домашно песто
8437

Коментари (0)

Моля отбележете, че не сте робот.

Последни материали
Виж
Инициативи
Кампанията в подкрепа на българското се цени високо от целия бизнес
Доклад на Европарламента
От 2021 до 2026 г. България ще разчита на 5,6 млрд. евро по директните плащания, при одобрение от ЕП
Важно за фермера
Европарламентът предлага таваните да се заковат на 100 хил. евро и да не важат за младите фермери
Съдът отхвърли жалба срещу отказ от изплащане на обезщетение за ликвидирани 64 кози
Санкции
Уволнен е ловният надзирател, превозвал бракониерска сеч край Сатовча
Хибриди царевица на Пионер отчетоха рекордни добиви в САЩ
Свързани материали
Виж
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам