Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
24.08.2018 г.

Нашата изпитана рецепта за домашно песто

Да опитаме
Нашата изпитана рецепта за домашно песто

sinor

Пестото е много характерно за средиземноморската кухня, но не пречи да си го адаптираме към нашите кулинарни предпочитания. Тази рецепта е проверена и може да се приготви с босилек или магданоз. Ядките също са заменени с по- популярни.

300 гр листа от босилек

150 гр сурови ядки от орехи

150 мл зехтин или друго растително олио

1 чаена лъжичка лимонов сок

3-4 скилидки чесън

сол на вкус

Листат се измиват и подсушават. Ядките се смилат и се добавят останалите продукти. Пасира се до желаната консистенция.

Може да се използват всякакви ядки – бадеми, лешници, кашу, слънчогледови, тиквени или смес. Кедровите не са под забрана.

Пълни се в бурканчета и отгоре се залива с малко зехтин (олио).

Нашата изпитана рецепта за домашно песто
12948

Последни материали
Виж
Решения на Министерския съвет
Бизнесът може да кандидатства за компенсации за запазване на заетостта до 30 юни
С девет лева повече
От 1 юли социалната пенсия за старост става 141,63 лв.
Закон за експортното застраховане
Списъкът на държавите с пазарен риск се променя заради коронавируса
Редовен отчет
На 26 май са изстреляни още 139 ракети срещу градушки
И при трите вида договора сезонните работници не губят социални и осигурителни права
До 31 октомври земеделците ще наемат безработни с тримесечни трудови договори
Предстоящо
На 30 май ще се проведе първият фермерски пазар в софийския квартал „Младост”
Свързани материали
Виж
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2020
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам