Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
24.08.2018 г.

Нашата изпитана рецепта за домашно песто

Да опитаме
Нашата изпитана рецепта за домашно песто

sinor

Пестото е много характерно за средиземноморската кухня, но не пречи да си го адаптираме към нашите кулинарни предпочитания. Тази рецепта е проверена и може да се приготви с босилек или магданоз. Ядките също са заменени с по- популярни.

300 гр листа от босилек

150 гр сурови ядки от орехи

150 мл зехтин или друго растително олио

1 чаена лъжичка лимонов сок

3-4 скилидки чесън

сол на вкус

Листат се измиват и подсушават. Ядките се смилат и се добавят останалите продукти. Пасира се до желаната консистенция.

Може да се използват всякакви ядки – бадеми, лешници, кашу, слънчогледови, тиквени или смес. Кедровите не са под забрана.

Пълни се в бурканчета и отгоре се залива с малко зехтин (олио).

Нашата изпитана рецепта за домашно песто
23506
 

Последни материали
Виж
336 фермери получиха над 26 млн. лева по еко схемата за биологично животновъдство
До 26 юни може да поискате удължаване на срока за изпълнение до края на годината
Започна прием на искания за удължаване на срока за изпълнение на проектите по две процедури от НПВУ
Строи допълнителен цех в мандрата
Недко Митев разширява и модернизира млечната си крепост в с. Овчарово
Правителството одобри 900 хиляди лева за авариен ремонт на язовир „Панчарево”
Правителството одобри Годишния отчет на ДФЗ и Разплащателната агенция
Съвети от „Кортева“ за чисти полета при слънчоглед и царевица
Свързани материали
Виж
Изложителите
И на „Зелената седмица“ българското песто от тученица удиви германците
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини