Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
24.08.2018 г.

Нашата изпитана рецепта за домашно песто

Да опитаме
Нашата изпитана рецепта за домашно песто

sinor

Пестото е много характерно за средиземноморската кухня, но не пречи да си го адаптираме към нашите кулинарни предпочитания. Тази рецепта е проверена и може да се приготви с босилек или магданоз. Ядките също са заменени с по- популярни.

300 гр листа от босилек

150 гр сурови ядки от орехи

150 мл зехтин или друго растително олио

1 чаена лъжичка лимонов сок

3-4 скилидки чесън

сол на вкус

Листат се измиват и подсушават. Ядките се смилат и се добавят останалите продукти. Пасира се до желаната консистенция.

Може да се използват всякакви ядки – бадеми, лешници, кашу, слънчогледови, тиквени или смес. Кедровите не са под забрана.

Пълни се в бурканчета и отгоре се залива с малко зехтин (олио).

Нашата изпитана рецепта за домашно песто
23411
 

Последни материали
Виж
Рекордна реколта от слънчоглед, рапица и соя в Русия през 2025 г.
Честит празник!
Патриарх и президент поздравиха лесовъдите със 100-годишния юбилей на Седмицата на гората
Експорт и внос на българското сирене
САЩ е най-големият ни пазар в износа на сирене към трети страни
Фермерите в Тесалия се подпомагат допълнително
Какво прави Гърция за своите фермери през 2025 година
Недекларираният труд у нас надвишава средното ниво в еврозоната
Унивок® - лидер в контрола на болести при житни култури
Свързани материали
Виж
Изложителите
И на „Зелената седмица“ българското песто от тученица удиви германците
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини