Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Нашата изпитана рецепта за домашно песто

Да опитаме
Синор.БГ / 24.08.2018 г.
Нашата изпитана рецепта за домашно песто

sinor

Пестото е много характерно за средиземноморската кухня, но не пречи да си го адаптираме към нашите кулинарни предпочитания. Тази рецепта е проверена и може да се приготви с босилек или магданоз. Ядките също са заменени с по- популярни.

300 гр листа от босилек

150 гр сурови ядки от орехи

150 мл зехтин или друго растително олио

1 чаена лъжичка лимонов сок

3-4 скилидки чесън

сол на вкус

Листат се измиват и подсушават. Ядките се смилат и се добавят останалите продукти. Пасира се до желаната консистенция.

Може да се използват всякакви ядки – бадеми, лешници, кашу, слънчогледови, тиквени или смес. Кедровите не са под забрана.

Пълни се в бурканчета и отгоре се залива с малко зехтин (олио).

Нашата изпитана рецепта за домашно песто
23817
 

Последни материали
Виж
Мониторингът на стопанствата да е през сателитни снимки
Европейският парламент гласува с мнозинство за самостоятелен бюджет за ОСП след 2027 г.
Неформална среща
Иновациите и зеленият преход – фокус на срещата на земеделските министри на ЕС в Копенхаген
Форум
Държавата обещава подкрепа за птицевъди и свиневъди
Информационна кампания
Георги Тахов в Добрич: Еврото ще донесе повече пазарни възможности и конкурентоспособност за фермерите
Жечо Мурзов продължава да ръководи търговския отдел в България
Дженифър Гилбърг оглави направление Байер Кроп Сайанс за региона Румъния, България и Молдова
Компенсации заради Меркосур
Урсула фон дер Лайен обяви кампания "Купувайте европейски храни" и мерки за подкрепа на фермерите в ЕС
Свързани материали
Виж
Изложителите
И на „Зелената седмица“ българското песто от тученица удиви германците
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини