Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
24.07.2018 г.

Гевречета от варено тесто

Гевречета от варено тесто

Възваряваме водата заедно с маслото. Сипваме брашното като бъркаме непрекъснато, докато тестото започне да се отделя от стените на съда. Отстраняваме съда от огъня, изчакваме тестото да поизстине и прибавяме едно по едно яйцата и накрая - захарта. Бъркаме с дървена лъжица, докато получим гладка смес. После късаме от така приготвеното тесто топчета, оформяме ги като гевречета и ги пържим в силно сгорещената мазнина. Поднасяме ги топли, като по желание ги поръсваме с пудра захар.

Продукти: 300 г брашно, 6-7 яйца, 60 г пудра захар, половин пакетче краве масло, 500 мл вода, мазнина за пържене, пудра захар за поръсване.

 

Гевречета от варено тесто
21286
 

Последни материали
Виж
Втора вълна от обезщетения за фермерите за чума и едра шарка в Гърция
Финализирано е споразумението за търговия с държавите от Меркосур
Какво можем да засадим близо до ореха?
Фермери падават сигнал
„Черната златка“ се превръща в бич за овошките - както чумата за овцете
Боб с кисело зеле
Цени на едро от стоковите борси и тъжища в страната
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини