Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
26.12.2024 г.

Пълнен лук по добруджански

Пълнен лук по добруджански

Обелваме лука и издълбаваме вътрешността му. Разтопяваме половината от маслото и запържваме в него каймата. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и отстраняваме от огъня. Прибавяме към каймата натрошения хляб, ситно нарязания магданоз и разбитото яйце. Омесваме добре сместа и с нея напълваме издълбаните глави от лук, а отгоре слагаме люспици масло. Нареждаме лука в обилно намаслена тавичка, наливаме малко вода или бульон и печем в умерена фурна. Изваждаме, когато лука стане прозрачен и зачервен. 

Продукти за 2 порции: 6 средно големи глави лук, 50 г кайма, 2 с.л. натрошен сух бял хляб, 80 г краве масло, 1 яйце, магданоз, черен пипер сол.

Пълнен лук по добруджански
18246
 

Последни материали
Виж
Доставката на партида фуражна бе договорена с частно споразумение
Южнокорейски мелници закупиха на търг хлебна пшеница от САЩ
След като още толкова бяха внесени при мито от 5 на сто само за 6 седмици
Турция въведе безмитна квота от 1 милион тона за внос на царевица
Посетителите ще могат да опитат магарешко и кобилешко сирене
Във Враца за пръв път честват празник на родното сирене и млечни продукти
В язовир във Варненско заловиха нарушител при изваждането на хрилни мрежи
Извадиха поредните 550 метра бракониерски мрежи от бургаско езеро
Техни колеги обаче се отказаха заради субсидията за качествени плодове
Над 600 овощари от Кюстендилско искат обезщетение за измръзнала реколта
За нарушения при съхранение и за продукти без документи за произход
Спряха дейността на 2 обекта в София за търговия с храни на едро
Свързани материали
Виж
Млечна яхния от зелен лук
Полезни съвети
Трипс – големи проблеми от малък вредител
Прозводството на цветя в ЕС е бизнес за 98,9 млн. евро
Пълнен лук по добруджански
През седмицата зелето поскъпна на тържищата
Празът прогонва токсините, как и с какво да го готвим
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини