Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
26.12.2024 г.

Пълнен лук по добруджански

Пълнен лук по добруджански

Обелваме лука и издълбаваме вътрешността му. Разтопяваме половината от маслото и запържваме в него каймата. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и отстраняваме от огъня. Прибавяме към каймата натрошения хляб, ситно нарязания магданоз и разбитото яйце. Омесваме добре сместа и с нея напълваме издълбаните глави от лук, а отгоре слагаме люспици масло. Нареждаме лука в обилно намаслена тавичка, наливаме малко вода или бульон и печем в умерена фурна. Изваждаме, когато лука стане прозрачен и зачервен. 

Продукти за 2 порции: 6 средно големи глави лук, 50 г кайма, 2 с.л. натрошен сух бял хляб, 80 г краве масло, 1 яйце, магданоз, черен пипер сол.

Пълнен лук по добруджански
19137
 

Последни материали
Виж
Кой стои зад стопанствата?
Свинеферма до Съединение с капитал 2 лева ще се разширява и ще захранва биогаз инсталация на бивш партньор
Решения на Министерския съвет
Вдигат таксите за риболов
Решения на Министерския съвет
Земеделието е сред темите, които България ще обсъжда в Брюксел до края на годината
Трябва да знаем
Фитофтората е сериозно заболяване по доматите
Чакат се още подробности
Търговци и юристи са в ръководния екип на дружеството „Магазин за хората“
Директорите подписаха меморандум
Ново партньорство в науката между института в Садово и биологичния център в Пловдив
Свързани материали
Виж
Млечна яхния от зелен лук
Полезни съвети
Трипс – големи проблеми от малък вредител
Прозводството на цветя в ЕС е бизнес за 98,9 млн. евро
Пълнен лук по добруджански
През седмицата зелето поскъпна на тържищата
Празът прогонва токсините, как и с какво да го готвим
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини