Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
26.12.2024 г.

Пълнен лук по добруджански

Пълнен лук по добруджански

Обелваме лука и издълбаваме вътрешността му. Разтопяваме половината от маслото и запържваме в него каймата. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и отстраняваме от огъня. Прибавяме към каймата натрошения хляб, ситно нарязания магданоз и разбитото яйце. Омесваме добре сместа и с нея напълваме издълбаните глави от лук, а отгоре слагаме люспици масло. Нареждаме лука в обилно намаслена тавичка, наливаме малко вода или бульон и печем в умерена фурна. Изваждаме, когато лука стане прозрачен и зачервен. 

Продукти за 2 порции: 6 средно големи глави лук, 50 г кайма, 2 с.л. натрошен сух бял хляб, 80 г краве масло, 1 яйце, магданоз, черен пипер сол.

Пълнен лук по добруджански
17678
 

Последни материали
Виж
Започна приемът по Натура 2000 и за райони с природни или други специфични ограничения
Отвори прием по интервенциите за биологичното земеделие, околната среда и климата и хуманно отношение
Бюджетът е същият като през 2024 г.
1,2 млн. лева утвърди ДФЗ за производството на качествени семена и посадъчен материал
ДФЗ утвърди 11 млн. лева за възстановяване на ДДС по училищните схеми
До 6 000 лв. получават организациите за производство на плодове и зеленчуци по GLOBALG.A.P.
Над 70 млн. лева е бюджетът за преходна национална помощ за тютюн за Кампания 2024
Свързани материали
Виж
Пълнен лук по добруджански
През седмицата зелето поскъпна на тържищата
Празът прогонва токсините, как и с какво да го готвим
Предотвратяване на гниенето на лука по време на съхранение
Мариновани лукчета
Съвети за градинаря
Предзимен посев и засаждане – да или не?
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини