Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
09.07.2018 г.

Тракторите VERSATILE предлагат комфорт и мощност

Георги Ташков изпълнителен директор на „Агро Скай“
Тракторите VERSATILE предлагат комфорт и мощност

„Агро Скай“ е представител на канадската фирма VERSATILE във високия сегмент трактори над 300 конски сили. На изложението БАТА  АГРО тази пролет бяха демонстрирани новите модели въс високия стандартен клас, които фирмата дистрибутира в България. За Синор.БГ изпълнителен директор на „Агро Скай“ Георги Ташков разказа за предимствата на техниката с тази марка.

Г-н Ташков, какви са моделите, предлагани тази година от компанията и какви са очакванията ви от пазара?

За канадската компания VERSATILE е известно, че е изобретила машините с четириколесното задвижване с чупеща рама, които са изключително проходими при трудни терени. Фирмата е създадена 1966 година и е символ на качество и надеждност. В заводите си те произвеждат мощни трактори от сегмента между 250 и 610 конски сили. Специално ние работим с тях от 2012 г., като сме се ориентирали към високия клас машини над 300 конски сили. До този момент сме продавали машини от целия диапазон, като най-търсените в България са тракторите от 300 до 610 конски сили.

Какви са техническите характеристики на тези трактори?

На изложението БАТА АГРО ние представяме големи силови агрегати, произведени специално за европейския пазар, които отговарят на всички изисквания за техническа надеждност. Машините са с американски двигател Cummins и японска трансмисия с така наречения full powershift.

Тази трансмисия може да превключва под товар, т.е. не е нужно да се ползва съединител, за да се сменя следващата предавка. Големият плюс е, че тази трансмисия може да се програмира.

Неслучайно експерти я определят като най-модерната и използвана трансмисия в света. Тракторите са мощни с 9-литров мотор, номиналната мощност е  365 конски сили, а максималната мощност е 400 к.с.

Какво е търсенето на тези машини на българския пазар, все пак шест години внос на подобна техника на е малко?

На пролетното изложение в Стара Загора ние за първи път не само в България, но и на европейския пазар се представяме с три машини с номинална мощност от 365 конски сили. Премиерата на тези трактори беше на миналогодишното изложение в Хановер „Агритехника“.

Интересът е изключително голям. Преди две години VERSATILE произвеждаше стандартни трактори от тази марка до 310 конски сили, но заради голямото търсене те се ориентираха към производство на машини с по-висока мощност.

Този диапазон от техника е доста търсен от българските земеделци – между 300 и 400 конски сили стандартни трактори без чупеща рама.

От какво се интересуват фермерите, когато избират дали да купят този вид трактори?

Тази машина е компактна, с активно окачване на предната ос, което е задължителна характеристика за тракторите, които се търсят от българските производители, тъй като при големите конски сили се работи с големи агрегати и се търси скорост. Когато работят с повече от 10 километра в час, ако няма активно окачване на предния мост, тогава в кабината става трудно да се седи, камо ли да се работи.

Тракторите имат заводска универсална подготовка за навигация, което означава, че всяка универсална навигационна система може да се подвърже без никакъв проблем към тази машина. Това е машината с най-голямата кабина в света и с най-добрата видимост. При моделът Versatile 365 остъкляването е с площ 4,2 квадратни метра и с 3,6 куб. м.  обем на самата кабина. Производителите държат изключително много на тази характеристика.

Производителността на тези машини е много висока. Клиентите са приятно изненадани, когато ползват тези трактори, защото са с настройката, че американските машини харчат повече гориво, но това не е така. Те са добре комплектовани и разходът на гориво не е по-голям от този на всеки друг европейски производител на трактори.

Къде в България сте продали най-много машини?

Из цяла България - Старозагорско, Русенско, Софийско, Шуменско и др. региони. Като цена, оценявана на конска сила, канадските трактори са икономически ефективни. При 365 конски сили номинална мощност цената е 320 хиляди лева, или 870 лева на конска сила, което за трактор от този клас е много добра цена. Обикновено е над 1 100 лева на конска сила.

Интервюто взе: Катя Стоилова

Тракторите VERSATILE предлагат комфорт и мощност
31288
 

Последни материали
Виж
Аграрен университет - Пловдив
Отлични резултати oт опити с Принципал® Голд в АУ Пловдив
При лек спад в цената спрямо предишната тръжна процедура
Йордания купи на търг почти двойно повече фуражен ечемик от планирания
При свинското обаче приходите нараснаха въпреки спада в количествата
Франция сви рязко износа на месо
Песимистични прогнози за производство на зърно в Украйна през 2024 г.
МЗХ публикува наредба № 9 за обществено обсъждане
Кои са новите моменти в интервенциите „Биологично растениевъдство“ и Биологично пчеларство“
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 19-25 април 2024 година
Неустойчиво време ще ограничава възможностите за работа на полето
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини