Начало » Новини » Страната
27.06.2018 г.

В опитната станция в Поморие се поддържа генофонд от 35 сорта бадеми

Селскостопанска академия
В опитната станция в Поморие се поддържа генофонд от 35 сорта бадеми

Снимка: Селскостопанска академия

Председателят на Селскостопанска академия проф. д-р Васил Николов се срещна с работещите в Опитна станция по земеделие – Поморие, съобщиха от ведомството. Обсъдени бяха насоките на развитие на станцията и културите, които да бъдат приоритетни за изпитване.

Станцията е единствената структура в страната, която предлага посадъчен материал за бадеми, като поддържа генофонд от над 35 сорта бадеми.

На срещата е обсъдена и възможността за създаване на опитно демонстрационно поле за бадеми.

В Поморие се изпитват още праскови, нар, райска ябълка, лозя и други.

В опитната станция в Поморие се поддържа генофонд от 35 сорта бадеми
5765

Коментари (0)

Моля отбележете, че не сте робот.

Последни материали
Виж
Затворени са временно 7 обекта и са съставени 163 акта
БАБХ е изтеглила от пазара 90 000 яйца след проверки през октомври
Според министър Порожанов
Службата за съвети в земеделието пести милиони на производителите
По данни от Годишен доклад за състоянието и развитието на земеделието
Брутната добавена стойност в селското стопанство и рибарството е нараснала с близо 9 на сто
Марияна Никилова бе началник на кабинета на бившия вицепремиер
Бивш ръководител от фонд „Земеделие“ поема поста на Валери Симеонов в кабинета
Прогноза за времето
В Деня на християнското семейство най-после валежи с икономическо значение
Предстоящо
ЕСО започва изграждане на електропровод между Добруджа и Бургас
Свързани материали
Виж
Румен Ефтимов, директор на Опитната станция по земеделие в град Лозница
Притеснително е, че има отлив от българските сортове пшеница
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам