Начало » Новини » Коментари
19.06.2018 г.

След предварителния ранкинг по подмярка 4.2 тепърва ще е ясно проекти с колко точки минават бариерата

Фонд Земеделие
След предварителния ранкинг по подмярка 4.2 тепърва ще е ясно проекти с колко точки минават бариерата

sinor

Месец след като фонд „Земеделие“ обяви едномесечния срок, в който ще се пуснат проектите по подмярка 4,2, получили допълнителен бюджет по селската програма, от ведомството публикуваха списъка от предварителния ранкинг. В него обаче липсва информация за това какви точки са набрали одобрените проекти.

При първото оценяване договори можеха да се сключват за проекти, набрали до 55 точки. От сегашния списък е видно, че в списъка са включени 536 нови проекти, като за някои от тях точките след предварителната оценка е паднала дори на 13 точки. Явно от ведомството тепърва ще дават пояснения по този списък.

Всеки кандидат по подмярка 4.2 може да провери заявените и присъдени след предварителната проверка точки по критериите за подбор. При предварителната оценка фонд „Земеделие” – РА се е придържала стриктно към утвърдените насоки за кандидатстване на Министерство на земеделието, храните и горите, в качеството на Управляващ орган на ПРСР 2014 – 2020 година.

Кандидатите, чиито проектни предложения са получили по-малък брой точки от заявените по горепосочената процедура, могат да подадат писмени възражения по реда на чл.9в от Закона за подпомагане на земеделските производители в 14–дневен срок от публикуване на настоящия списък.

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата през ИСУН по подмярка 4.2 е 85 милиона евро. Минималният размер на общите допустими разходи за един проект е левовата равностойност на 15 000 евро, а максималният размер е левовата равностойност на 2 000 000 евро

Новите моменти в процедурата през ИСУН при разглеждане на проектните предложения включват:

• предварителната им оценка и класиране, с възможност за подаване на възражение срещу оценката от страна на бенефициентите.

• следва оценка за административно съответствие и допустимост на разходите, която приключва с оценителен доклад (също подлежащ на обжалване пред Управляващия орган);

• техническа и финансова оценка

• издаване на оценителен доклад.

След предварителния ранкинг по подмярка 4.2 тепърва ще е ясно проекти с колко точки минават бариерата
26426

 От: фермер 2018  10:17  сряда, 20 юни 2018 г.
По внимателно що то много схеми.
Последни материали
Виж
ЮЗДП
Санкции за незаконна сеч в Петричко
Управителят на централната банка отказа откриването на нови акредитиви за внос на брашно
Недостигът на валута и контрабандата тласкат Либия към хлебна криза
Компенсиране на щетите от Ковид кризата
Евродепутатите гласуваха споразумението за сближаване REACT
С над половината от доставените количества от трети страни
България вдигна рязко вноса на слънчоглед в ЕС
Проектът за следващия програмен период 2023-2027 г.
Огромен ръст на СПО-то при гледане на царевица за силаж и спад при пипера и доматите
Кубота отново е сред най предпочитаните марки трактори на българския пазар
Свързани материали
Виж
Фонд „Земеделие”
Проекти с над 26,82 точки по подмярка 6.3 минават на следващ етап на разглеждане
Фонд Земеделие
Проектите за занаяти по подмярка 6.4.1. с набрани 10 точки, покриват 96,13% от бюджета
Официално писмо
Браншовици искат спестените 14 млн. лева по мярка 4,2 да се прехвърлят към втория прием
Предварително класиране на проекти по мярка 9 от ПРСР
От 38-те групи на производителите с шанс да получат финансиране, 22 са в животновъдния сектор
Законови промени
Приемът по 4,2 най-после става възможен с обнародването на закона за земеделските производители
Министерството е на път да изземе функциите на фонд „Земеделие“ за ранкиране на проектите при надхвърлен бюджет
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2021
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам