Начало » Важно за фермера » Растениевъдство
13.04.2018 г.

Засетите площи с пролетници с до 98 процента по-малко от 2017

Площите с домати пет пъти повече през тази година
Засетите площи с пролетници с до 98 процента по-малко от 2017

Вследствие на неблагоприятните климатични условия през последния месец, сеитбата на повечето пролетни култури изостава съществено спрямо миналата година. Според оперативните данни към 05.04.2018 г. публикувани на страницата на МЗХГ засетите площи с наблюдаваните пролетни зърнени, зърнено-бобови, маслодайни култури и картофи са в границите от 33,5% до 98% под нивата отпреди една година. От друга страна, сеитбата на домати стартира с по-бързи темпове, като към момента площите бележат ръст от близо пет пъти на годишна база.

Засетите площи с пролетници с до 98 процента по-малко от 2017
15790

Последни материали
Виж
Решения на Министерския съвет
Държавата дава 300 хиляди лева за покупка на 83 дка имоти в Старозагорско
При чести и силни валежи маната плъзва за 2-3 часа
Не бъркайте маната с оидиума
Съвети за градинари
Да откъсваме ли цветовете на картофите за по-високи добиви?
Актуализираната брошура на НАП - част втора
Как да изчислите авансовите вноски за пенсия през 2019 г.
Политики
Държавата ще поднови покупката на частни гори и ще засили залесяването с акация
Кадрови промени
Сменен е шефът на Изпълнителната агенция по горите
Свързани материали
Виж
Кампанията е пред приключване
Погубената от сушата рапица се презасява с царевица и слънчоглед
Време е за средно ранните домати
Фермерите са наясно какво рискуват заради максималното използване на влагата в почвата
В южна Украйна започна сеитбата на ранните култури
Високоскоростна сеитба с висока точност от Kverneland
Важно за фермера
Почвата се полива преди засяване, а не след това
Протеинови култури
Градинският грах може да се сее през февруари
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам