Начало » Новини » Страната
27.02.2018 г.

Над 47 000 посетители разгледаха тазгодишната АГРА

Над 47 000 посетители разгледаха тазгодишната АГРА

Повече от  47 000 посетители от България и Европа разгледаха четвъртото издание на мегафорума за агробизнес, вино и храни. То се проведе от 21 до 25 февруари в Международен панаир Пловдив и предизвика истински фурор и сред участниците, и сред гостите, които пристигнаха от  над десет държави: Турция, Гърция, Македония, Украйна, Франция, Италия, Германия, Финландия, Япония, Армения и други страни.

Имаше много групи специалисти – фермери, енолози и енотърговци, дистрибутори на хранителни продукти, хотелиери, ресторантьори и дизайнери. Десетки хиляди  ценителите дойдоха да опитат напитките и храните в Града на виното и деликатесите, където бяха разположени експозиции на изложбите „Винария“, „Фудтех“ и „Вкусове от Италия“.

63 183 чаши са използвани в дегустациите на вина и алкохолни напитки – рекорд за всички подобни изложения в България, заявиха от фирмата, която се грижеше за тяхната доставка. На близо 90% от изложителите в  Града на виното и деликатесите се наложи да докарат допълнителни количества от своите продукти, защото бързо се разпродаваха.

Със същите успехи се похвалиха и участници в Международната селскостопанска изложба. Само в първия ден направихме толкова сделки, колкото на миналогодишната „Агра“, а до края продадохме всичко и имаме заявки за още договори, заявиха от българска фирма – голям производител на земеделска техника. Намираме нови клиенти, подчертаваха представители на много компании, предлагащи машини, инвентар,  семена и посадъчен материал, торове и препарати. Техните експозиции  бяха обсадени от посетители от първия до последния ден.

Голям интерес предизвика и новото изложение „Дибла – идеи и продукти за интериора“. Стотици гости  останаха до последната минута, а повечето изложители си тръгнаха с договори за нови партньорства и поръчки.

Препълнена с посетители специалисти беше и палата 10, където бяха разположени най-новите технологии, оборудване и материали за лозарството, винарството и хранителната промишленост.

Силно впечатление направи и изложението „Апи България“ с разнообразието от мед и пчелни продукти. Храните и вината, презентирани във „Вкусове от Италия“, се радваха на изключителен интерес,  категорични са организаторите.

Форумът за агробизнес, вино, храни и дизайн достигна облика и стандартите на най-реномираните панорамни изложения от този тип в Европа, коментира д-р Иван Соколов, главен директор на Международен панаир Пловдив, който организира мащабното икономическо събитие без аналог на Балканите.

Над 47 000 посетители разгледаха тазгодишната АГРА
13446
 

Последни материали
Виж
Ива Иванова стана изпълнителен директор на ДФ „Земеделие”
Ниските запаси от слънчоглед обаче ще натиснат доставките до края на сезона
Износът на слънчогледово масло от Украйна гони рекордни стойности
Доклад на Европейската комисия
Краткосрочни перспективи на селскостопанските пазари
Губернаторът хвърли вината за съсипването на животновъдството върху елита
Щатът Флорида забрани частично продажбата на лабораторно създадено месо
На 31 май на форум в София
Учени с план за осигуряване на продоволствената сигурност на България
История без край
От зимата прокуратурата разследва новите виртуални стада, разкрити от агроведомството
Свързани материали
Виж
Европейският съюз стартира конкурс за Най-добро биологично производство
Предстои „Ден на кариерата в Аграрен университет- Пловдив“
ARIA
Включете се в конкурса „Наградите за вдъхновение в земеделието и селските райони”
Отличия
Кирил Вътев връчи награда за “Инвеститор на годината” с принос за развитие на регионите
Кандидатурите
На 7 март избират нов ректор на Аграрния университет, кандидатите са двама
За 18-та поредна година
На 5 март се връчват наградите „Инвеститор на годината“
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини