Начало » Новини » Страната
25.02.2018 г.

Фурор на биопродуктите на изложението Вкусове от Италия 2018 в Пловдив

При ежегодно увеличаване на потребителското одобрение
Фурор на биопродуктите на изложението Вкусове от Италия 2018 в Пловдив

Биологичните продукти, представени в 14-то издание на изложението „Вкусове от Италия“, се радват на изключителен интерес от посетителите на международните специализирани изложби „Фудтех“ и „Винария“, които се провеждат  в 11-та палата „Международен панаир Пловдив”, съобщиха организаторите на проявата. През тази година в него се представят продукти на 30 италиански компании. Партньори на изложенито са Университетът по хранителни технологии (УХТ) и Търговско-промишлената камара в Пловдив.

Щандовете на италианските производители са заобиколени постоянно от множество хора, които имат желание да дегустират представените сирена, кашкавали, колбаси, маслини, зехтин, вино, ликьори, кафе, шам фастък, пасти, консерви и други изкушения. „Още с влизането си гостите на панаирния комплекс питат къде се намира зоната „Вкусове от Италия“, което много ни радва. Щастлив съм, че всяка година интересът към нашите продукти се увеличава, както и одобрението от потребителите за вкусовите им качества“, споделя организаторът на италианското участие в панаира Джузепе Акардо.

Акцент в зоната са биопродуктите – кашкавал, крем от шам фастък, ликьори, вино. Изключителен е интересът тази година към биозехтинът, който не само е с много високо качество, но има невероятен аромат и вкус, различен от познатите на нашия пазар.

Сред големите атракции през тази година е демонстрацията на тороне. На всеки 30 минути братята Фаусто и Джузепе Трискари представят пред гостите как се приготвя то. Сладкарските изкушения с бадеми, лешници, кашу и карамелизирана захар се забъркват по домашната рецепта на бабата и дядото на двамата братя от Месина. На невероятен интерес се радват също майсторите на италианска поркета и шеф-готвачите, които разкриват тайните на традиционната кухня на Апенините. 

Сред предпочитаните от посетителите продукти са и биологичните червени портокали, които се отглеждат само в подножието на вулкана Етна. Според изследвания на УХТ те са богати на антиоксиданти и витамин С, които съдействат на биологично-активните вещества да помогнат на организма в борбата с рака. „Този сорт портокали превъзхожда в пъти по количества антиоксидантите в останалите сортове портокали, които се продават у нас“, сподели проф. д-р инж. Йорданка Алексиева, заместник-ректор на УХТ.

Петимата нови участници в зоната „Вкусове от Италия“ вече са заявили участието си в следващото изложение. Сред тях са и представителите на фамилията Бочели, които за първи път у нас демонстрираха серията вина, произвеждани от компанията на световноизвестния тенор. Те са намерили дистрибутори на своите продукти в България. Свои партньори са открили у нас и производителите на биокафе „Дикос“, които направиха дебют на  богата гама от ароматната ободряваща напитка в България.

Изложението продължава до ранния следобед днес.

Фурор на биопродуктите на изложението Вкусове от Италия 2018 в Пловдив
3919

Последни материали
Виж
За отглеждащите крави и юници, биволи, овце-майки и кози-майки
Животновъдите ще получат 26,3 млн. лева de minimis
Пчеларите ще бъдат компенсирани с 600 хил. лева за щети от растителна защита
Бизнес инициативи
WWF възражда изоставени села по поречието на Дунав
Пазари
Турция купи 100 хиляди тона царевица
ЮЗДП
Обсъждат се модерни практики за опазване на горите
Ганчо Ламбев, председател на кооперацията в свищовското село Царевец:
Само държавата може да възстанови напояването край Дунав
Свързани материали
Виж
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам