Начало » Новини » Страната
25.02.2018 г.

Фурор на биопродуктите на изложението Вкусове от Италия 2018 в Пловдив

При ежегодно увеличаване на потребителското одобрение
Фурор на биопродуктите на изложението Вкусове от Италия 2018 в Пловдив

Биологичните продукти, представени в 14-то издание на изложението „Вкусове от Италия“, се радват на изключителен интерес от посетителите на международните специализирани изложби „Фудтех“ и „Винария“, които се провеждат  в 11-та палата „Международен панаир Пловдив”, съобщиха организаторите на проявата. През тази година в него се представят продукти на 30 италиански компании. Партньори на изложенито са Университетът по хранителни технологии (УХТ) и Търговско-промишлената камара в Пловдив.

Щандовете на италианските производители са заобиколени постоянно от множество хора, които имат желание да дегустират представените сирена, кашкавали, колбаси, маслини, зехтин, вино, ликьори, кафе, шам фастък, пасти, консерви и други изкушения. „Още с влизането си гостите на панаирния комплекс питат къде се намира зоната „Вкусове от Италия“, което много ни радва. Щастлив съм, че всяка година интересът към нашите продукти се увеличава, както и одобрението от потребителите за вкусовите им качества“, споделя организаторът на италианското участие в панаира Джузепе Акардо.

Акцент в зоната са биопродуктите – кашкавал, крем от шам фастък, ликьори, вино. Изключителен е интересът тази година към биозехтинът, който не само е с много високо качество, но има невероятен аромат и вкус, различен от познатите на нашия пазар.

Сред големите атракции през тази година е демонстрацията на тороне. На всеки 30 минути братята Фаусто и Джузепе Трискари представят пред гостите как се приготвя то. Сладкарските изкушения с бадеми, лешници, кашу и карамелизирана захар се забъркват по домашната рецепта на бабата и дядото на двамата братя от Месина. На невероятен интерес се радват също майсторите на италианска поркета и шеф-готвачите, които разкриват тайните на традиционната кухня на Апенините. 

Сред предпочитаните от посетителите продукти са и биологичните червени портокали, които се отглеждат само в подножието на вулкана Етна. Според изследвания на УХТ те са богати на антиоксиданти и витамин С, които съдействат на биологично-активните вещества да помогнат на организма в борбата с рака. „Този сорт портокали превъзхожда в пъти по количества антиоксидантите в останалите сортове портокали, които се продават у нас“, сподели проф. д-р инж. Йорданка Алексиева, заместник-ректор на УХТ.

Петимата нови участници в зоната „Вкусове от Италия“ вече са заявили участието си в следващото изложение. Сред тях са и представителите на фамилията Бочели, които за първи път у нас демонстрираха серията вина, произвеждани от компанията на световноизвестния тенор. Те са намерили дистрибутори на своите продукти в България. Свои партньори са открили у нас и производителите на биокафе „Дикос“, които направиха дебют на  богата гама от ароматната ободряваща напитка в България.

Изложението продължава до ранния следобед днес.

Фурор на биопродуктите на изложението Вкусове от Италия 2018 в Пловдив
7231
 

Последни материали
Виж
Румъния: Държавен служител е заподозрян в земеделска измама на стойност 561 000 евро
МЗХ
Обследват пораженията от падналата градушка в Централна България
Новият сорт показва желаният баланс от добив, устойчивост и качество на реколтата
Отлични отзиви от Виго за ранната реколта краставици в Петрич
Одобрени са 1 558 проекти за екологична модернизация за над 320 млн. лв. по НПВУ
Над 600 противоградови ракети са изстреляни в Пловдивско, Хасковско, Старозагорско и Сливенско през последните часове
Промените в Наредба за интервенциите по директни плащания са качени за обществено обсъждане
Започна Кампания 2024 по директни плащания
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини