Начало » Новини » Страната
15.02.2018 г.

През май в София ще се проведе първото веган изложение

Предстоящо
През май в София ще се проведе първото веган изложение

sinor

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) ще подпомага участници на първото специализирано международно изложение за здравословни вегански продукти, веган козметика, мода и домакинство Veggie Expo 2018. Събитието ще се проведе от 11 до 13 май 2018 г. пред паметника на Съветската армия в София. Производителите могат да кандидатстват с документи до 9 март.

Пазарът на вегански продукти се увеличава по целия свят. Вегеанскияj начин на живот се разглежда от много експерти като една от най-важните тенденции в световен мащаб. На Veggie Expo 2018 могат да бъдат представени сурови плодове и зеленчуци, месни заместители, хранителни добавки, здравословни продукти, вегански десерти, сокове и глазури, преработени плодове и зеленчуци, подправки, веганска козметика, веган домакинство, кухненски продукти, домакински продукти, почистващи препарати, веганска мода – облекло, обувки, аксесоари, гастрономия, туризъм и др.

Агенцията поема разходите за наем на изложбена площ, проектиране и изграждане на щанд, оборудване и обзавеждане на изложбеното място, услуги, консумативи и други. Фирмите, участници във Veggie Expo 2018 следва да поемат частични разходи:

- 15 % от разходите за наем на площ, изграждане конструкция на щанда, регистрационни такси и др. за първо участие на предприятието в организирани от ИАНМСП участия в международни изложби в чужбина – 1 100,00 лв.;

-  20 % от разходите за наем на площ, изграждане конструкция на щанда, регистрационни такси и др. за второ и трето участие на предприятието в организирани от ИАНМСП участия в международни изложби в чужбина – 1 467,00 лв.;

-  25 % от разходите за наем на площ, изграждане конструкция на щанда, регистрационни такси и др. за повече от три участия на предприятието в организирани от ИАНМСП участия в международни изложби в чужбина – 1 833,00 лв.

Българското участие е в изпълнение на проект №BG16RFOP002-2.003-0001 „Създаване на условия за устойчиво развитие и успешно интегриране на българските предприятия на европейски и международни пазари, чрез осигуряване на подкрепа за участие в международни търговски панаири и конференции“, финансиран по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020, съфинансирана чрез Европейския фонд за регионално развитие.

През май в София ще се проведе първото веган изложение
5286
 

Последни материали
Виж
До 14 май стопаните със 100% пропаднали площи от градушката в Южна България подават заявления за обследвания
Обзор на Софийска стокова борса за периода 23-27април 2024 година
Купувачите на маслодаен слънчоглед на борсата продължават да вдигат цените
Тютюнопроизводителите и занапред ще получават държавна подкрепа
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 26 април – 2 май 2024 година
Остава опасността от слани във високите полета на западна България
За незаконно овладяване на държавни поземлени участъци
Украинският земеделски министър подаде оставка заради корупционни обвинения
Призив за подкрепа
Бедствието с градушките роди съпричастност от фермери към фермери
Свързани материали
Виж
Месопреработватели искат отмяна на веганската луканка
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини