Начало » Новини » Света
21.11.2017 г.

Турция понижава минималния грамаж на хляба

Турция понижава минималния грамаж на хляба

sinor.bg

Стандартният размер на самун хляб в Турция ще понижи размера си и ще намалее като грамаж, обяви председателят на Профсъюза на работещите в хлебопекарния бранш в Турция Джейхан Коливар, цитиран от електронното издание ZOL. Минималното тегло се понижава до 200 грама от 250 досега, след като Министерството на храните и селското стопанство на Турция одобри промяната в норматива.

Не се предвиждат обаче никакви промени в цените от началото на 2018 г., като 200-грамовият хляб ще струва 1 гурска лира при 5 лири за килограм. В Истанбул обаче още през тази година 250-грамовият хляб струва 1,5 лири, или 6 лири за килограм. 

Турция понижава минималния грамаж на хляба
2238

Коментари (0)

Моля отбележете, че не сте робот.

Последни материали
Виж
Единадесет пъти е нарастнал износа на бобови зеленчуци
Внос и износ на плодове и зеленчуци в и от страната
По-висок добив от маслодаен слънчоглед и царевица за зърно
Модерните технологии в Международния технически панаир
Гювеч по карнобатски
Цени на замразено и охладено пиле в магазинната мрежа
Цени на яйца в страната
Свързани материали
Виж
Предизборни нюанси
Вместо за по-ниско ДДС при хляба се водят преговори с търговските вериги да свиват надценките си
НАЗ
Дарителската кампания по проекта „Хляб на мира” тази година е в Добричко
Състояние на реколта 2018 г.
Само половината от пшеницата става за хляб
Национална асоциация на зърнопроизводителите
На 2 юли е жътвата на ръж, организирана по проекта „Хляб на мира”
Всяка сряда пазарите продължават
На фермерския пазар представяне на Фурна квартална
Контрол
БАБХ: Българският хляб е само от родна пшеница и без вредни добавки
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам