Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
13.11.2017 г.

Пълнени чушки по бургаски

Пълнени чушки по бургаски

Измиваме пиперките, почистваме ги от дръжките и семената, попарваме ги за 3 мин във вряща вода, изваждаме ги и ги подсушаваме. Нарязваме чесъна и лука на ситно и ги запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме каймата, запържваме и нея като непрекъснато бъркаме с вилица. Слагаме предварително намачканите домати заедно със сока, риган, сол и черен пипер. Разбъркваме и варим, докато сокът от доматите се изпари. След това прибавяме ориза и разбъркваме. С тази смес напълваме добре чушките и ги нареждаме в намаслен съд, а около тях изсипваме остатъка от сместа с месото. Печем около 30 мин в умерена фурна и сервираме чушките горещи.

Продукти за рецептата: 8 зелени пиперки Долма, 1 глава лук, 2 скилидки чесън, 500 г кайма, половин консерва стелиризирани домати, 1 ч.ч. ориз, 1/3 пакетче краве масло, 3-4 с.л. олио, риган, черен пипер, сол.

Пълнени чушки по бургаски
2474

Коментари (0)

Моля отбележете, че не сте робот.

Последни материали
Виж
Съседните страни забраниха вноса на свинско месо от Белгия
АЧС се върна в Белгия след 33 години
Бъдещето на фермерските пазари е свързано с организиране на тематични квартални събития
Ст. Апостолов: Само с демонстративни проекти за фермерските пазари не може
Търговската война между Пекин и Вашингтон е благоприятствала европейския експорт
Ръст на експорта на свинско месо в ЕС
27 птицевъди в област Разград покриват европейските изисквания за хуманно отношение чрез държавни помощи
Седмичен обзор на Софийска стокова борса
На борсата има обилно предлагане на хлебна пшеница на 405.00 лв/т
През изминалото денонощие са изгоряли 30 кошера и над 400 бали слама
Свързани материали
Виж
Пълнени чушки по славянски
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам