Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
08.11.2016 г.

Пълнени чушки по славянски

Пълнени чушки по славянски

В дълбок тиган с горещо олио изпържваме нарязания лук и сипваме кьопоолуто. Добавяме ориза, а след малко и червения пипер. Доливаме 3 ч.ч. топла вода. Когато течността поизври, слагаме и подправките. Щом оризът се сгъсти, с вилица разбиваме в него каймата. Напълваме изчистените от семките чушки, като накрая потапяме само отвора им в брашно. Нареждаме в тавичка, заливаме с 1-2 ч.ч. вряла вода и запичаме, докато останат на мазнина. Всяка порция заливаме със сос от посочените продукти, които сме смесили на тих огън.

Продукти за 6 порции: 1 кг чушки, 1 и 1/2 ч.ч. ориз, 1 глава стар лук, 600 г кьопоолу, 250 г кайма, сол, черен пипер, джоджен, олио; за соса: 1 кофичка кисело мляко, сол на вкус, 1 яйце, 2 с.л. брашно, размито в малко топла вода.

2837
Коментари (0)

Моля отбележете, че не сте робот.

Последни материали
Виж
Полезни съвети
Подготвяме семената на патладжаните за разсад
InteliFresh
В Стара Загора се проведе първият по рода си форум за реализация на пресни плодове и зеленчуци
Кметът на Берлин призова съгражданите си и гостите на германската столица да опитат изключително вкусните и полезни български храни
Откриха българската палата на „Зелената седмица“ в Берлин
По примера на местните зърнопроизводители от преди 15 години
Кооперативи в Латвия се обединяват срещу ниските изкупни цени на млякото
Министерството на земеделието ще търси финансиране от ЕС по мярката за напояване
Порожанов: За първи път през 2017 година Напоителни системи излиза на печалба
Според министъра земеделските дейности ще останат важен източник на доходи за голяма част от населението
Порожанов: България притежава значителен потенциал за производство на качествена продукция
Свързани материали
Виж
Пълнени чушки по бургаски
Приятели на SINOR.bg: Стоматолог, София/    Професионална техника /    Градинска техника /    Книжарница /    АГРОВЕСТНИК /    
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам