Начало » Хоби земеделие » Малката градина
08.11.2017 г.

Езерце в двора

Природен оазис

Разнообразието на растителния и животинския свят е едно от преимуществата на градинското езеро, което е оформено в природен стил. Водоемът с неправилна форма напомня истинско море. Когато избирате растения за такъв водоем, трябва да взаимствате от природата. Водните и блатните растения са много на брой. В природата в тази област рядко се срещат растения –солитери, обикновено те са най-различни, живеят заедно и така създават много ефектна естествена и пъстра композиция.
Около езерото, оформено в природен стил, задължително трябва да има пищно украсен бряг. Това се създава най-лесно в най-огряваната от слънцето зона, където спокойно могат да растат перуниката, блатната млечка. На края на езерото можете да разположите част от ствола на паднало отдавна старо дърво или изкопан голям корен, на който с удоволствие ще си почиват пеперудите. Върху големите камъни пък жабките ще си правят слънчеви бани. Не забравяйте и за себе си: организирайте си мястото за почивка така, че да можете да се наслаждавате от него на езерото си. За тази цел можете да си направите един дървен кей.
Ако езерото е с площ около 10 кв. м, благодарение на неправилната си форма, то хармонично ще се вписва в градината, която направена в природен стил. Ако застанете на дървения кей и погледнете напред, то погледът ви непременно ще бъде привлечен от красотата на плачещата върба. Пъстрата цветна рамка около езерото се образува от червения литрум, жълто-зелената блатна млечка и др. В центъра на езерото пък се е появила красива водна лилия. Попълнете празните места на брега със зелени, устойчиви на влага растения.

Езерце в двора
4118
 

Последни материали
Виж
Равнопоставеност и пълно сближаване на директните плащания отново поискаха България и 6 държави-членки на ЕС
Словашка фермерка получи 18 месеца затвор за измама с лозя и овошки
Срокът за изплащане на средствата е 25 ноември 2024 г.
От 24 октомври се кандидатства за подпомагане заради щети от пожарите през 2024 г.
Домашна майонеза
ЕС инвестира над 380 милиона евро в 133 нови проекта в подкрепа на екологичния преход в Европа
Местното производство в основните вносители е достатъчно
Обилната реколта свали цените на испанския кромид в Европа
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини