Начало » Хоби земеделие » Малката градина
08.11.2017 г.

Езерце в двора

Природен оазис

Разнообразието на растителния и животинския свят е едно от преимуществата на градинското езеро, което е оформено в природен стил. Водоемът с неправилна форма напомня истинско море. Когато избирате растения за такъв водоем, трябва да взаимствате от природата. Водните и блатните растения са много на брой. В природата в тази област рядко се срещат растения –солитери, обикновено те са най-различни, живеят заедно и така създават много ефектна естествена и пъстра композиция.
Около езерото, оформено в природен стил, задължително трябва да има пищно украсен бряг. Това се създава най-лесно в най-огряваната от слънцето зона, където спокойно могат да растат перуниката, блатната млечка. На края на езерото можете да разположите част от ствола на паднало отдавна старо дърво или изкопан голям корен, на който с удоволствие ще си почиват пеперудите. Върху големите камъни пък жабките ще си правят слънчеви бани. Не забравяйте и за себе си: организирайте си мястото за почивка така, че да можете да се наслаждавате от него на езерото си. За тази цел можете да си направите един дървен кей.
Ако езерото е с площ около 10 кв. м, благодарение на неправилната си форма, то хармонично ще се вписва в градината, която направена в природен стил. Ако застанете на дървения кей и погледнете напред, то погледът ви непременно ще бъде привлечен от красотата на плачещата върба. Пъстрата цветна рамка около езерото се образува от червения литрум, жълто-зелената блатна млечка и др. В центъра на езерото пък се е появила красива водна лилия. Попълнете празните места на брега със зелени, устойчиви на влага растения.

Езерце в двора
4056
 

Последни материали
Виж
Обсъждат се възможности за подкрепа на физически лица, които не са регистрирани като фермери
160 заявления за обезщетения заради пожарите са подали стопаните в община Свиленград
Преговори по време на суша
Държавници преговарят с Турция за изпускане на вода от българските язовири
На декар трябва да се отпускат по 130 лв. за презасаждане
Градинари и овощари искат помощ заради изгорялата от горещините реколта
БАК подкрепя искането за оставка на зам. министър Георгиева
Костадинов: Социалната условност влиза в сила от 2025 г., а с бранша не е проведена и една среща
Съвети за градинря
Особености при използването на калиеви торове за доматите
Супа от фасул и коприва
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини