Начало » Хоби земеделие » Малката градина
16.10.2017 г.

ЗА ЧИСТ И КРАСИВ ДОМ

Мечтата на всяка жена е да има хубав и уютен дом. Дом, в който с удоволствие да се прибира след напрегнатия работен ден, да организира семейни празненства и да отгледа децата си.
На пръв поглед това изглежда много лесно. Магазините са отрупани с модерни и красиви мебели, пъстри килими и атрактивни домашни аксесоари. Само отиваш, избраш и имаш дом създаден по свой вкус и стил. Всичко това е чудесно, но за да запазите по-дълго свежестта и имиджа на семейната обител трябва ежедневно да полагате грижи за всеки детайл от обзавеждането. Как да се справи с всички домашни задължения работещата жена? Отдавна отмина времето, когато мъжът в семейството ходеше на работа, а жената беше просто домакиня.
За това помислете още в момента, в който правите планове и търсите оригинални интериорни решения. Принципно всички модни тенденций са насочени към максимално оползотворяване на пространството, удобни форми, леки и изчистени линии. При избора си трябва да се ръководите не само от естетическия външен вид, но и от практична гледна точка. Това означава никакви излишни мебели, претрупани стени с полици за книги, многобройни украшения събирани от детските ви години и т.н. Не превръщайте дома си в склад за непотребни вещи, които обаче ви е жал да изхвърлите. Те само биха ви затруднили при ежедневната поддръжка и хигиенизиране на жилището. Освен, че ще ви отнемат много ценно време, такава обстановка е дори вредна. Всички тези книги, тежки завеси и огромни дебели килими акумyлират прах и нечистотии. Въпреки всички нововъведения внедрени в съвременните системите за почистване – сухо пране, паропочистване, водни филтри и т.н., все още не е измислена такава, която да работи сама без човешка намеса.
Спрете вниманието си на ефектните подови покрития от теракота, гранитогрес, ламинат, които с едно забърсване ще блестят от чистота. Мебелите, които ще сложите в дневната и особено в детската стая е хубаво да бъдат мобилни или поне да са задигнати на крачета, защото тези помещения най-много се замърсяват. Постоянното присъствие в дневната, разнасянето на храна и напитки неминуемо изисква повече грижи, а всеки знае, колко обичат децата да си изхвърлят опаковките от дъвки и бонбни под леглото или зад бюрото.
Най-претенциозна в това отношение е кухнята. Мястото, където се приготвя храната и понякога се консумира трябва да се поддъжа винаги в идеална чистота, макар че наистина е доста трудно. Водещите фирми производителки на бяла техника и кухненско обзавеждане обаче са помислили и за това. Предлагат се самопочистващи печки, саморамразяващи се хладилници, контейнери и системи за преработване на отпадъците монтирани към стилно подбрани мивки и изобщо всичко необходимо за перфектната кухна.
Банята сама по себе си, като място за къпане и тоалет е нужно да и се обръща специално внимание. Пазарът разполага с достатъчно ефективни почистващи препарати с които лесно и бързо да постигнете добри резултати. Течни, прахообразни, гелове, със или без изплакване всички са разработени за улеснение на домакините.
Почистването и свежият вид в дома са нещо много важно, но изискват време и желание. Ако сте служебно ангажирана жена не се нагърбвайте сама с всички тези задължения, а включете и другите членове на семейството. Разпределете си домашните ангажименти, защото така всеки ще оцени работата на другия и освен това ще създадете добри хигиенни качества у децата си, които един ден ще пораснат и ще трябва да устроят дом… за свойте деца.

ЗА ЧИСТ И КРАСИВ ДОМ
4513
 

Последни материали
Виж
Предстоящо
През юни в София се организира българо-китайски бизнес форум
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 17-23 май 2024 година
Времето остава неустойчиво с чести валежи, но при по-високи температури
Семо Семков, продуктов мениджър за „Кубота България“
КББГ ООД представи на БАТА АГРО прецизната си навигация Ag Leader, произведена в Айова
Обзор на Софийска стокова борса за периода 14-17 май 2024 година
Май продължава в приспивно темпо и без сделки със зърно на борсата
Петкратно увеличение на огнищата с Африканска чума при домашните свине
Продажбите на пестициди в ЕС намаляват
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини