Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
27.09.2017 г.

Туршия с кисел чесън

Туршия с кисел чесън

Обелваме главите млад чесън само от горните по-груби листа и ги редим в буркани като между тях слагаме съцветия копър. Възвираме саламура от изброените продукти, прецеждаме, оставяме я да изстине и заливаме с нея бурканите. Отгоре правим кръст от малки дъсчици или венец от лозови пръчки. Съхраняваме туршията на тъмно и студено място. Туршията е готова след 2 седмици. 

Продукти: глави млад чесън, съцветия копър; за саламурата: 5 л вода, 1 1/2 ч.ч. сол, 1 1/2 ч.ч. оцет

Туршия с кисел чесън
9410

Коментари (0)

Моля отбележете, че не сте робот.

Последни материали
Виж
През изминалото денонощие са изгоряли 30 кошера и над 400 бали слама
Нелеп инцидент
Три годишно дете отне живота на 63 годишна жена от село Долно Лешко
Връчиха годишните награди за борба с престъпленията срещу природата
Очаква се неравномерно поникване на пшеницата през зимния период
Сушата ще е основен проблем в Европа и Черноморския регион за зърнопроизводството
Декоративни растения
Маклура (адамова ябълка) – декоративно и лечебно растение
Есенна супа
Свързани материали
Виж
Полезни практики
След чесъна засадете краставици и чакайте отлична реколта
Топлото и влажно време предразполага към ръжда по чесъна
Полезни съвети
Засаждаме чесъна напролет
Полезни съвети
Ако не успеем да засадим чесъна наесен
Полезни съвети
Как да не допуснем тазгодишните болести по чесъна да го поразят и догодина
Полезни съвети
Подбираме чесъна за есенното засаждане
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам