Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
27.09.2017 г.

Туршия с кисел чесън

Обелваме главите млад чесън само от горните по-груби листа и ги редим в буркани като между тях слагаме съцветия копър. Възвираме саламура от изброените продукти, прецеждаме, оставяме я да изстине и заливаме с нея бурканите. Отгоре правим кръст от малки дъсчици или венец от лозови пръчки. Съхраняваме туршията на тъмно и студено място. Туршията е готова след 2 седмици. 

Продукти: глави млад чесън, съцветия копър; за саламурата: 5 л вода, 1 1/2 ч.ч. сол, 1 1/2 ч.ч. оцет

Туршия с кисел чесън
49221
 

Последни материали
Виж
Притежаваме 60 млрд. евро
България е на 23-то място по лично богатство измежду 31 държави в Европа
Механизъм за защита
ЕС реагира на множество горски пожари в Европа през седмицата
Близо 200 000 тона са договорени за доставка на търгове и в частна сделка
Цените на фуражната царевица се сринаха в Южна Корея
Статистика
Двоен спад в добивите на домати това лято
Възстановяването в Черноморския регион е слабо заради жегите и сушата
Немски експерти очакват ръст на реколтата от слънчоглед в света със 7 на сто
Спрямо януари е със 176 лв. по-висока
Средната заплата в селското стопанство е 1723 лв. през юни
Свързани материали
Виж
В края на септември отново посетете Фестивалът на чесъна в Радомирско
Дори митото от 1,20 евро за килограм не прави доставките от Азия губещи
Евтиният китайски чесън изтиква испанските производители от пазара на ЕС
Листата на чесъна пожълтяха след пролетните студове – решение
Зимният чесън поникна преди застудяване и трябва да го предпазим
Гъбни болести застрашават лука и чесъна след прибиране на реколтата
Чесънът е домашният лекар за атеросклероза, хипертония, стенокардия и възпаления
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини