Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
27.09.2017 г.

Туршия с кисел чесън

Обелваме главите млад чесън само от горните по-груби листа и ги редим в буркани като между тях слагаме съцветия копър. Възвираме саламура от изброените продукти, прецеждаме, оставяме я да изстине и заливаме с нея бурканите. Отгоре правим кръст от малки дъсчици или венец от лозови пръчки. Съхраняваме туршията на тъмно и студено място. Туршията е готова след 2 седмици. 

Продукти: глави млад чесън, съцветия копър; за саламурата: 5 л вода, 1 1/2 ч.ч. сол, 1 1/2 ч.ч. оцет

Туршия с кисел чесън
48026
 

Последни материали
Виж
Европейски политики
Българският фермерски съюз и КОПА КОДЖЕКА с отворено писмо до Урсула фон дер Лайен
Селскостопанската продукция на ЕС намалява през 2023 г.
Резитба и оформяне на короната на орехи и лешници
Живеем в най-горещата година от човешката история - 2024
Важно за фермерите!
Среща на НАЗ за несъответствията при мониторинга на площите, установени от ДФЗ
Има начин да неутрализираме дъха на загоряла ракия
Свързани материали
Виж
Гъбни болести застрашават лука и чесъна след прибиране на реколтата
Чесънът е домашният лекар за атеросклероза, хипертония, стенокардия и възпаления
Подготовка на почвата за засаждане на зимен чесън
На 28 и 29 септември за втори път в Радомирско ще се проведе фестивалът Здраве в скилидка
Млади фермери възраждат традицията на раковския чесън от Радомирско
Практика
Какво да засадим след чесъна – няколко успешни варианта
Изборът е голям
Какви овощни и зеленчукови култури можем да засадим до краставиците?
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини