Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
27.09.2017 г.

Туршия с кисел чесън

Туршия с кисел чесън

Обелваме главите млад чесън само от горните по-груби листа и ги редим в буркани като между тях слагаме съцветия копър. Възвираме саламура от изброените продукти, прецеждаме, оставяме я да изстине и заливаме с нея бурканите. Отгоре правим кръст от малки дъсчици или венец от лозови пръчки. Съхраняваме туршията на тъмно и студено място. Туршията е готова след 2 седмици. 

Продукти: глави млад чесън, съцветия копър; за саламурата: 5 л вода, 1 1/2 ч.ч. сол, 1 1/2 ч.ч. оцет

Туршия с кисел чесън
17179

Последни материали
Виж
При командировки ставали 40 на сто от катастрофите в Европейския съюз
Засилват инструкциите за шофьорите на служебни автомобили
Първите регистрации за посевни полета са от днес
БАТА АГРО 2020 г. ще се проведе от 11 до 15 май край Стара Загора
Предстоящо
За първи път на животновъдното изложение в Сливен ще има състезание за най-умел месар
Редица градове в Северна Европа са изправени пред риск от недостиг на вода
Според еколози лошото управление на водите причинява засушавания в Европа
Предстоящо
Обучават рибарските сдружения как да кандидатстват за европари
Да се хванеш за главата
Само трима директори посрещнали за „добре дошъл“ новия шеф на фонд „Земеделие“
Свързани материали
Виж
Качеството на продукцията също се повишава значително
Майското подхранване на чесъна и лука повишава добива
Практика
Чесънът се нуждае от добро подхранване
Производителите не очакват скорошно подобряване на положението
Вносът от трети страни свали силно цената на чесъна в ЕС
Садим зелен чесън в оранжерия
Защо зимният чесън израства дребен и как да го избегнем
Полезни практики
След чесъна засадете краставици и чакайте отлична реколта
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам