Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Пиле в гювече

Синор.БГ / 31.08.2017 г.

Сваряваме пилето в подсолена вода и го обезкостяваме. В гювеч нареждаме последователно нарязаните на филийки картофи, домати и лук. Посоляваме и поръсваме с черен пипер, а отгоре нареждаме пилешкото месо. Заливаме ястието с разбитите в прясното мляко яйца, слагаме във всяко гювече по парче масло, захлупваме и печем в предварително загрята умерена фурна.

Продукти: 1 пиле, 6 яйца, 6 картофа, 6 домата, 1 пакетче краве масло, 3 глави лук, 2 ч.ч. прясно мляко, черен пипер, сол.

Пиле в гювече
8397
 

Последни материали
Виж
БАБХ призовава за стриктно спазване на мерките за биосигурност
Настъпи рисковия сезон за грип по птиците
Повишените такси на БАБХ през 2025 г.
За добавена глюкоза в меда изследванията вече струват 10 лв. за проба
Европарламентът отхвърли предложението за мониторинг на горите
Аруестувани са 37 души
Разбиха схема за измами със земеделски субсидии в Гърция за над 19,6 млн. евро
Благодетели са дарили животни с неизяснен здравен статус
Стадото на Рилската света обител е с шарка
Практика
Как температурата и светлината влияят на цвета на гроздето
Свързани материали
Виж
Пиле по мексикански
Пълнено пиле с кайма
Преходно ще продължат до края на тази година
Квотите на Украйна за внос на селскостопански продукти в ЕС падат от 2026 г.
Курбан чорба от пиле
Месец преди изтичането на срока на действие на преференциите за Украйна
Осем асоциации на европейските фермери и производители искат ограничаване на вноса от Украйна
Средни цени на тон за 5-те най-големи земеделски експортни продукта на Украйна
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини