Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
18.08.2017 г.

Лучник

Лучник

Пресяваме брашното, прибавяме малко сол и замесваме тесто като за баница. Разделяме го на топки, които оставяме да отлежат. Почистваме пресния лук, измиваме го, нарязваме го на дребно и го задушаваме в част от мазнината. След това прибавяме измития и нарязан на ситно лапад и също го задушаваме. После отстраняваме съда от огъня, прибавяме натрошеното сирене и разбитите яйцата и разбъркваме. Разточваме тестените топки на кори и ги нареждаме в намаслена тавичка, като върху всяка кора поръсваме олио и разстиламе част от плънката. Покриваме с последната кора, поръсваме с олио, намазваме с разбитото яйце и печем в предварително загрята умерена фурна. Поднасяме готовия зелник топъл с айрян или кисело мляко.

Продукти: 1 кг брашно, 1 1/2ч.ч. олио, 500 г пресен лук, 1 кг лапад, 500 г сирене, 2 яйца, сол, 1 яйце за намазване.

1302
Коментари (0)

Моля отбележете, че не сте робот.

Последни материали
Виж
Полезни съвети
Кога не трябва да подхранваме цветята в никакъв случай
Предложения в законодателството
Евродепутат лобира за 50-процентно вдигане на бюджета за пчеларските програми
Достъпните машини
Когато е нужен резултат комбайните Ростселмаш са точният избор
За всички, които кандидатстват по ПРСР и Директните плащания
Консултанти: Наредбата за свързаност е в дълбоко противоречие с европейското право
27 хиляди хектара сливови градини могат да бъдат изсечени при пореден лош сезон
Сушата и ниските цени заплашват с фалит производители на сливи в Испания
Очертава се сериозна конкуренция с предложението на Glencore
Archer Daniels Midland поиска да купи Bunge
Свързани материали
Виж
Тестени изкушения
Лучник с пиле
Приятели на SINOR.bg: Стоматолог, София/    Професионална техника /    Градинска техника /    Книжарница /    АГРОВЕСТНИК /    
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам