Начало » Новини » Страната
26.05.2017 г.

От 17 до 21 юни се организират курсове за технолози в зърнобази

sinor

От 17 до 21 юни в Кнежа ще се проведе обучение за придобиване на професионална квалификация за “Техник-технолог в хранително-вкусовата промишленост”, трета квалификационна степен по специалността “Зърносъхранение, зърнопреработка и производство на фуражи”. Курсовете се организират от Съюза по хранителна промишленост към ФНТС -София.

Според Закона за храните, чл 23. (2) (Нова - ДВ, бр. 102 от 2003 г., в сила от 1.01.2005 г.) във всеки обект за производство на храни трябва да работи лице, назначено по трудов договор, което притежава висше или средно специално образование в областта на хранителната промишленост или има придобита квалификация в същата област по Закона за занаятите.

Не се изисква назначаване на специалист, ако лицето по чл. 14, ал. 1, т. 6 отговаря на това условие.

Целта на обучението е специалистите от тези браншове за по-кратко време да придобият свидетелство за завършено професионално обучение. Поради това, че програмата по това обучение е заложена с 960 часа, от които 379 часа теория и 581 часа практика, или това означава 6 месеца, съюзът предлага обучението да се проведе задочно, като за целта са планирани 2 два модула по 5 / пет/ дни, на които водещи специалисти от тези браншове ще ви запознаят с основните теми от образователния курс.

На всеки участник ще бъде раздаден учебен материал, от който трябва да се подготвите за явяване на държавен изпит пред комисия.

- Професионалното обучение за придобиване на професионална квалификация завършва с полагане на държавен изпит по теория и практика на професията за валидиране  знанията на участниците.

- Държавните изпити по теория и практика на професията се провеждат по национални изпитни програми в съответствие с държавните образователни изисквания за придобиване на квалификация по професията.

- Завършеното професионално обучение с придобиване на степен на професионална квалификация се удостоверява със “Свидетелство за професионална квалификация” по образец на МОН.

Желаещите за участие в обучението задължително трябва да имат завършено средно образование или 10 клас на професионална гимназия.

Първия модул на обучението ще се проведе на  17 , 18, 19 , 20  и 21. юни . 2017 г.  в Ктежа, на адрес:  ул. „ Солун” № 11 , в административната сграда на ЕТ”Светлин Илчовски”.

Тогава ще  бъдат определени датите за практиката в следващия модул и за Държавния изпит.

Присъствието на I - я модул на всички желаещи за участие в обучението е задължително.

родължителността на обучение е пет  дни по 8 часа. Програмата включва теоретическа и практическа подготовка по различните модули.

Броят на участниците в курса не трябва да бъде повече от 12 и не по-малко от 6 човека. За останалите желаещи ще се организира следващ курс за обучение.

Записването в курса става по реда на пристигане на заявките!

Курсът ще започне на 17.06.2017 от 11,00 ч.  Заниманията ще се провеждат на адрес: гр.Кнежа,  ул. „ Солун” № 11 , в административната сграда на ЕТ”Светлин Илчовски”.

Регистрацията на участниците е на 17.06.2017 год. от 10,00 до 11,00 часа, в гр. Кнежа на същия адрес , а откриването  на курса е от 11,00 ч. същия ден.

Цената за един участник е 550 лева / таксата за професионално обучение е освободена от ДДС/ и в нея са включени всички разходи по провеждането на обучението – теория и практика, учебни материали, разходи за Държавния изпит и издаване на Свидетелствата за завършен курс за професионална квалификация, кафе-паузи и закуски за първия модул. Курсът ще се формира по реда на постъпващите заявки.

В цената на курса не е включен хотел.

От 17 до 21 юни се организират курсове за технолози в зърнобази
7390
 

Последни материали
Виж
1558 проекти за технологична и екологична модернизация за над 320 млн. лв. са одобрени по НПВУ
Над 600 противоградови ракети са изстреляни в Пловдивско, Хасковско, Старозагорско и Сливенско през последните часове
Промените в Наредба за интервенциите по директни плащания са качени за обществено обсъждане
Започна Кампания 2024 по директни плащания
24 проекта за центрове за подготовка и съхранение на плодове и зеленчуци получават финансиране по НПВУ
ДФЗ изплати близо 10 млн. лв. на 5 094 малки фермери за Кампания 2023
Актуална анкета сред работодателите
Анкета сред бизнеса показва, че през 2024 г. в земеделието не се очаква увеличение на заетостта
Свързани материали
Виж
Предстоящо
От 14 до 18 септември ще има обучение за сладкари и хлебари
Мерки
Обучават горските от Югозападна България за превенция на корупцията
Наредба
Въвеждат се форми за следдипломно обучение по ветеринарна медицина
Фонд „Земеделие”
1100 кандидати по агроекология ще преминат обучение до края на годината
Служба за съвети в земеделието
Останали са свободни места само за безплатните курсове за иновации в земеделието
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини