Начало » Новини » Света
04.04.2017 г.

ЕБВР кредитира турски производител на ориз и бобови култури с 20 милиона евро

sinor.bg

Европейската банка за възстановяване и развитие отпуска дългосрочен кредит от 20 млн. евро на семейната компания Yayla Agro, произвеждаща ориз и бобови култури в Турция, съобщи електронното издание World-Grain. От финансовата институция посочиха, че разработената програма за инвестиции и развитие е насочена към увеличаване на конкурентоспособността на бързо разрастващия се бизнес на компанията, базирана в турската столица Анкара.

Конкурентоспособността е сред 6-те качества, които според ЕБВР характеризират успешната икономика заедно с доброто управление, загрижеността за природата, разностранността, устойчивостта и хармоничното развитие.

Почти една трета от средствата, или 6 млн. евро, ще бъдат осигурени от Тайванския международен фонд за сътрудничество и развитие, отговарящ за чуждестранните инвестиции на островната държава. Това е първото подобно сътрудничество между двете финансови институции в частния сектор в Турция, което представя усилията на ЕБВР да привлича нови институционални инвеститори в страната.

Yayla Agro притежава заводи в град Мерсин, намиращ се в южната част на страната, както и в Казан в провинция Анкара, като общият им производствен капацитет е за 820 хил. тона годишно.

Компанията изнася своята продукция в над 45 държави по цял свят, а през последните 3 години е утроила продажбите си. Настоящите планове са за увеличаване на дела на продуктите с добавена стойност в продажбите, а в рамките на тази стратегия се предвижда изграждането на нов завод в Мерсин за производството на биологични продукти, готови за непосредствена консумация. Дългосрочният кредит от ЕБВР и тайванския фонд ще осигури финансиране за инвестицията и свързаните с нея нужди от работен капитал и ще помогне на компанията да рефинансира краткосрочните си задължения.

„Характерът на развивания от Yayla Agro бизнес изисква от компанията да може да изкупува значителни количества бобови култури при прибирането им от стопаните, както и през останалата част на годината. Банковият кредит ще осигури дългосрочно финансиране, което ще подпомогне ежедневната дейност, ще осигури средства за погасяване на настоящите й заеми и ще й даде възможност да навлезе в новата ниша на готовите за непосредствена консумация продукти, което ще помогне на Yayla Agro да завоюва нови пазари”, заяви Патрик Марке, управляващ директор на ЕБВР за Турция.

От банката добавиха, че кредитът ще подобри управлението на компанията в прехода от семейна към съвременна корпоративна структура.

„Чрез програмата за развойна дейност и пазарните проучвания Yayla Agro работи усилено за оставането си сред най-добрите фирми, съобразяващи се с потребителските навици на клиентите. съобразяваме нашето производство, веригата за доставки и продуктите си с бъдещото развитие с идеята да добавим стойност за всички наши потребители. Достигаме до тях чрез националните и местните вериги супермаркети, магазините с отстъпки, система за доставки по домовете и търговци на местните и международните пазари. Ще работим здраво за добавяне на още стойност чрез ежедневно подобряване на нашата здравословна и вкусна продуктова гама”, заяви на свой ред Хасан Гюмюш, председател на борда на директорите на компанията. 

ЕБВР кредитира турски производител на ориз и бобови култури с 20 милиона евро
6572
 

Последни материали
Виж
Какви цели си поставя новият министър на земеделието и храните
Документи се подават до 29 април
Нов конкурс за старши експерти във фонд „Земеделие“
Особености, които трябва да знаете
При богата на калций почва понякога се раждат бедни на този елемент плодове
Томбола с награди при покупка
Започна Великденски Кооперативен Базар в София
Нормативни промени
Новите ставки за биопроизводство през 2024 г., които ще се обсъждат до 20 май
Програма за компенсиране на разходите за селскостопанска техника
Украйна отпусна 25% компенсация на фермерите за закупена техника
Свързани материали
Виж
Матуритетът от 6 години ще подкрепи растежа дори по време на пандемия
ЕБВР отпуска 60 милиона евро на турски производител на плодове и сокове
Банката отпуска и безвъзмездна помощ за финансово ограмотяване на местни фермери
ЕБВР кредитира турски производител и търговец на семена с 10 милиона евро
Основната част от средствата е за преработката на биомаса
ЕБВР отпуска над 50 милиона долара за развитие на биоенергетиката в Украйна
Конкурентите напредват
Водещ кредитор на фермерите в Румъния получава свежи 5 милиона евро от ЕБВР
Целта е увеличаване на продажбите чрез разработване на нови продукти и разкриване на нови пазари
ЕБВР кредитира турски производител на пчелен мед с над 5 милиона долара
ЕБВР отпуска 25 милиона долара заем на украински лидер в производството на захар
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини