Начало » Новини » Страната
27.01.2017 г.

Отворено писмо от Симеон Караколев до Бисер Чилингиров

Право на отговор

Симеон Караколев Снимка: borba.bg

По повод интервюто на Бисер Чилингиров за предстоящите протести, организирани от Националната асоциация на овцевъдите, съпредседателят на организацията Симеон Караколев представи забележки, включени в отворено писмо до Чилингиров. Основната етика на журналистиката изисква да се взимат мненията на всички засегнати страни, затова и Синор.БГ публикува отговора без редакторска намеса.

ОТВОРЕНО ПИСМО

Бисере, съвсем съзнателно ограничих общуването си с теб от края на 2012 г.,а ти знаеш много добре причината. Това беше и един от последните Консултативни съвети по животновъдство, на които присъствах. Ей Богу, няма как и до днес да преглътна позицията ти тогава след обявените от министър Мирослав Найденов ставки по De minimis  (около 2-3 лв на овца), изразена в твоето равнодушие и отправените благодарности, които изрази към ръководството на министерството за тази откровена гавра със сектора. Знаеш ли колко обаждания на възмутени председатели на различни съсловни организации получавах след всяка „твоя” позиция по чувствителни  за бранша теми, изразена на национално равнище? За всичките тези години много колеги, приятели и непознати ми задаваха един и същ въпрос: Защо търпиш този палячо да злослови по теб наляво и надясно?!

Премълчавах и стисках зъби! Не защото все повече и повече се убеждавах в твоята ненавист, некомпетентност и неграмотност, а в това,че ти се вземаш съвсем съзнателно за Месия и Рупор в сектор Овцевъдство! Болшинството от овцевъдите в страната, а особено тези близо 250 човека, които на 11.12.2010 г. повярваха в моя проект Национална овцевъдна асоциация(НОА) и ти дадоха мандат, вече бяха наясно, че ти си нямаш понятие от секторна стратегия, а камо ли от отговорността на лидер в такъв отруден и крещящ за развитие сектор какъвто е овцевъдството.

За близо 6  години не счете за нужно да се допиташ 1/един/ път до Управителния съвет на НОА по какъвто и да е въпрос! И съвсем логично е точно този, който те е овластил, да те обезвласти! През всичките тези години се начетох на какви ли не ”заслуги”, които си приписваш на мой гръб, но ги пропусках с усмивка с изключение на една – Националния събор на овцевъдите в България! За него приносът ти се е заключавал дотолкова, че да злорадстваш по всевъзможен начин пред почти никому неизвестни медии и упражняващи се в хуленето „журналисти” и псевдопатриоти.

Издигнах това събитие на европейско ниво от нулата и НИКОГА няма да ти позволя да се идентифицираш с него!

Четейки вчера поредната доза помия, която изливаш с пълни шепи върху мен, съзирам едно единствено внушение – недомислие, безпринципна смесица от това какво си доловил от някой чиновник, гарнирано с кристално чиста доза омраза,  злоба и завист....

Разбирам твоята „загриженост” точно в този момент... Вероятно човека от МЗХ, на който изпрати оня смс „ИЗОСТАВИХТЕ МЕ”, броени дни след отстраняването ти като председател на НОА, е целял точно това - знаейки измъчената ти способност да разсъждаваш адекватно и в интерес за бранша. Стана ми пределно ясно, че ти си част от „активиралия” се в последните 2 дни слугинаж от бивши и настоящи председатели на казионни структури, носещи гръмки имена и имайки една единствена цел – да омаловажи наболялата нормативна криза и многото недвусмислени текстове в редица нормативни актове от последните няколко години! 

Точно „загрижеността” на такива като теб браншовици доведе бранша до това да се самоизяжда и да се противопоставяме един срещу друг приятели и колеги! Всеки обаче рано или късно плаща за действията и бездействията си по един или друг начин! Затова знай, че още от днес ще заведа няколко дела за клевета и обида срещу теб за всяка твоя квалификация или определение спрямо мен в публичното пространство!

P.S. Тъй като не обичам да бъда голословен затова предоставям за сведение и в подкрепа на горенаписаното една извадка от смс-ите с които ме атакуваш през последната седмица!

Преценката за умствения ти и нравствен „багаж”оставям на прочелите писмото.

С.Караколев

Отворено писмо от Симеон Караколев до Бисер Чилингиров
13000
 

Последни материали
Виж
1558 проекти за технологична и екологична модернизация за над 320 млн. лв. са одобрени по НПВУ
Над 600 противоградови ракети са изстреляни в Пловдивско, Хасковско, Старозагорско и Сливенско през последните часове
Промените в Наредба за интервенциите по директни плащания са качени за обществено обсъждане
Започна Кампания 2024 по директни плащания
24 проекта за центрове за подготовка и съхранение на плодове и зеленчуци получават финансиране по НПВУ
ДФЗ изплати близо 10 млн. лв. на 5 094 малки фермери за Кампания 2023
Актуална анкета сред работодателите
Анкета сред бизнеса показва, че през 2024 г. в земеделието не се очаква увеличение на заетостта
Свързани материали
Виж
Битка за пасища
Прокуратурата проверява дали има натиск върху фермери за пасищата
Голяма трагедия
Фермери в помощ на колега, чиято ферма изгоря във великотърновското село Шереметя
Контрастановище
Животновъди срещу животновъди: Караколев се възползва от мъката на фермерите в Странджанско
Браншови организации
Симeoн Кapaкoлeв е преизбран като председател на асоциацията за развъждане на синтетична млечна овца
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини