Начало » Новини » Страната
10.01.2017 г.

В началото на февруари ще има обучение за технолози на хляб

Професионална квалификация

sinor.bg

От 6 до 10 феврурари в София ще бъде организирано обучение за придобиване на квалификация по професията “Техник-технолог в хранително-вкусовата промишленост” с насоченост производство на хляб и срадкарски изделия трета квалификационна степен. Организатори на курса са Съюзът по хранителна промишленост и Националният браншови съюз на хлебарите и сладкарите.

Според Закона за храните, чл 23. (2) (Нова - ДВ, бр. 102 от 2003 г., в сила от 1.01.2005 г.) във всеки обект за производство на храни трябва да работи лице, назначено по трудов договор, което притежава висше или средно специално образование в областта на хранителната промишленост или има придобита квалификация в същата област по Закона за занаятите. Не се изисква назначаване на специалист, ако лицето по чл. 14, ал. 1, т. 6 отговаря на това условие.

Съюзът по хранителна промишленост има издадена Лицензия от НАППО за провеждане на обучение по посочените специалности.

Целта на обучението е специалистите от тези браншове за по-кратко време да придобият свидетелство за обучение. Програмата по това обучение е заложена с 960 часа, от които 364 часа теория и 596 часа практика, или 6 месеца.

От къюза предлагат обучението да се проведе задочно, като за целта са планирани 2 / два/ модула по 5 / пет/ дни, на които водещи специалисти от тези браншове да запознаят кандидатите с основните теми от образователния курс. Практиката се провежда в специализирани работилници.

На всеки участник ще бъде раздаден учебен материал и програма, от които трябва да се подготвите за явяване на държавен изпит пред комисия за валидиране на неговите знания.

Професионалното обучение за придобиване на професионална квалификация завършва с полагане на държавен изпит по теория и практика на професията.

Държавните изпити по теория и практика на професията се провеждат по национални изпитни програми в съответствие с държавните образователни изисквания за придобиване на квалификация по професията.

Обучението се провежда от квалифицирани преподаватели по специалността

Завършеното професионално обучение с придобиване на степен на професионална квалификация се удостоверява със “Свидетелство за професионална квалификация” по образец на МОН.

Желаещите за участие в обучението задължително трябва да имат завършено средно образование или 10 клас на професионална гимназия.

Първият модул на обучението ще се проведе на  6, 7 , 8 , 9 и 10. 02 .2017 год. в Дом на техниката в София, ул. “Г.С.Раковски”  № 108, 5 етаж, зала № 503. Тогава ще  бъде съобщена и датата за втория  модул.Регистрацията е на  4 етаж, офис 408.

Присъствието на І -я  модул на всички желаещи за участие в обучението е задължително.

Продължителността на обучение е пет  дни по 8 часа. Програмата включва теоретическа и практическа подготовка по различните модули.

Броят на участниците в курса не трябва да бъде повече от 10 човека и по-малко от 5  човека. За останалите желаещи ще се организира следващ курс за обучение.

Цената за един участник е 550 лева, освободена от ДДС   и в нея са включени всички разходи по провеждане на обучението – теория и практика, учебни материали,материали за практическите занятия, разходи за Държавния изпит и издаване на Свидетелствата за завършен курс за професионална квалификация, кафе-паузи и закуски .

По време на обучението курсистите могат да ползват  хотел “Славянска беседа”-тел. 02/ 988-04-41, по предварителна заявка.  Участниците сами правят резервациите за спане на посочения телефон. В цената на курса не е включен хотелът.

В началото на февруари ще има обучение за технолози на хляб
8607
 

Последни материали
Виж
Инспекция по труда
Гергьовден няма да се компенсира с допълнителен почивен ден и 7 май ще бъде работен
Служебен министър на иновациите и растежа
Росен Карадимов: Ще изработим нова стратегия на Българската банка за развитие
Могат да участват фирми в областта на хранително-всуковата промишленост и агросектора
На 25 април се организира българо-украински бизнес форум
Кадрови промени
Президентът разписа указа за назначението на Георги Тахов като министър на земеделието и храните
Мнението на бранша
Нихат Расим: Отношението на търговските вериги е подигравка към труда на фермерите!
Русия вдига летвата на квотния режим при износа на зърно на 29 млн.т
Свързани материали
Виж
Хлябът у нас се произвежда само от българска пшеница
Хлебари и сладкари няма да участват в протестите на земеделците
Големите наличности от пшеница засега сдържат вдигането на цените
Хлябът ще поскъпне неминуемо при връщане на старата ставка на ДДС
Властите обаче не посмяха да пипнат цената на хляба
Египет вдигна с 20 на сто цените на субсидираните растителни масла, захарта и ориза
Забраната за износа на мляко и млечни продукти вече ще важи до края на декември
Сърбия удължи с 90 дни срока на действие на тавана на цената на белия хляб
Петрола се очаква да поскъпне с 20 процента
Таванът на цените на хляба в Сърбия се удължава с още 60 дни
Най-високи са добивите от пшеница в Разград - 661кг/дка
Консултативният съвет по зърното: Връщаме регистрационният режим на складовете за зърно
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини