Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
09.01.2017 г.

Български фермери обмениха опит в Германия в заводите на CLAAS и AMAZONE

Фирма РАПИД КБ продължи традицията с провеждането на клиентско посещение до заводите на своите партньори в Германия - световните производители на земеделска техника CLAAS и AMAZONE в края на миналата година. Посещението започна с топлото посрещане  в завода на производителя на прикачна техника AMAZONE в град Хасберген Гасте. Eкспорт мениджърът за българския пазар г-н Йенс Майснер и добър приятел на фирма РАПИД КБ, представи историята, развитието и дейността на компанията.

Пред българските фермери, той изнесе и впечатляващи резултати на производителя за 2015 г. - рекорден оборот от 515 млн. евро, 80% експортен дял, което от своя страна дава сигурни гаранции пред клиенти и партньори за развитието на компанията в бъдеще.

Стана ясно, че машините, които се произвеждат в завода,  са с 90% компоненти, произведени от AMAZONE. Матриците на тези компоненти също са разработени в завода, което гарантира изключителна прецизност и качество в детайлите, подчерта още г-н Йенс Майснер в презентацията си.

След като фермерите се запознаха с историята на фирмата и нейното развитие, и разбраха, че въпреки големия си мащаб, компанията продължава да бъде семейна фирма и държи на традициите, се отправиха към демонстрационото поле.

На него фермерите се запознаха детайлно и видяха в действие самоходната пръскачка PANTERA 4502 и прикачната пръскачка AMAZONE UX 5200 Super.

Посещението на клиентите на фирма РАПИД КБ продължи с обиколка на завода на отново семейната компания CLAAS. Земеделските производители имаха възможност да видят отвътре производството на комбайните и на тракторите XERION. Не бе пропуснат музеят на бранда CLAAS, който се намира във фабриката в Харзевинкел. Там бе показано развитието на земеделската техника CLAAS през годините.

След обиколката на фабриката, бе организирана презентация на най-новите машини  CLAAS в близко стопанство, чийто парк е изцяло с машини на бранда. Там фермерите по атрактивен начин се запознаха с гамата машини за сезон 2017.

Пред земеделците бе представен новият силажокомбайн JAGUAR 960. Новата линия дава по-висока продуктивност, повече комфорт и по-висок добив. Това се постига посредством просторната кабина - VISTA CAB, системата за автоматично управление CEBIS, иновативната система TELEMATICS за онлайн мониторинг на машина, както и системата QUANTIMETER с непрекъснато измерване на сухо вещество в реално време, което е от изключителна важност за качественото силажиране.

Фермерите се запознаха също така и с универсалния трактор от серия ARION 500 и конкретно моделът ARION 550, който е проектиран за всекидневна употреба при разнородни дейности в него. Земеделците видяха и тракторът от серията AXION 800, модел AXION 870. Това е доказан лидерът в икономията на разход на гориво в смесените обработки и в България. Не случайно тракторите от тази серия са избрани от независима асоциация за "Трактор на годината 2014" на международното изложение Агритехника.

По време на шоуто Claas Live бе представена и гамата комбайни CLAAS. Премиум моделът LEXION 780 Terra Trac, който вече се доказа като възможности на българския пазар, впечатли особено българската група фермери с множeството иновационни технологии с които е оборудван.

След края на представянето на машините, експорт мениджърът на CLAAS за България г-н Карстен Волк, сподели:

Това е мястото, където имаме възможност да презентираме по-възможно най-добрия начин нашите машини, да покажем техните предимства и иновационни технологии, които прилагаме в тяхното проектиране. CLAAS е една голяма концепция в производството на комбайни и трактори, която има за цел да покрие всички нужди в производствените процеси в земеделието. Тази програма прилагаме в над 1000 страни по целия свят и тя е обвързана с постоянно подобряване на нашите машини за постигане на максимална ефективност в работата на клиентите ни с тях. В CLAAS работят над 500 инженери, в нашия отдел - Развойна дейност, които се стараят да правят това по възможно най-добрия начин. Ние искаме да предоставяме на нашите клиенти не просто машини, а точните решения за производство.

Българските фермери имаха възможност да видят най-новите модели машини и да споделят своето впечатление от видяното, като го сравнят и с машините от своя парк.

Десислав Тринков, обработващ 6500 дка в село Криводол  сподели своите впечатления:

По време на посещението най-много ме впечатли прецизната работа. Тук всичко е подредено. Посетихме заводите на CLAAS и AMAZONE и бях впечатлен от точността и работата, как се изработват машините. От една година съм закупил комбайн CLAAS LEXION 660, за пръв път жънах с такава машина и съм много доволен от постигнатите резултати - висока производителност и бърза жътва.

След посещението на двата завода, за да се запознаят с спецификите и получат пряк опит как се прави земеделие в Германия, групата посети стопанство в гр. Алинг в близост до Мюнхен. Нашите производители имаха възможност да се запознаят в детайли с немското стопанство, с технологичния парк с машини в него и получат практически съвети от немският им колега.

Няма как в едно 4 дневно посещение, да няма отделено време и за разглеждане на забележителности и потапяне в немския дух, особено преди Коледните празници. Специална обиколка на Мюнхен показа на нашите фермери града и неговите забележителности.

Никой Цеков, продуктов мениджър във фирма РАПИД КБ, в края на пътуването сподели и направи равносметка на отиващата си година:

Като годишна равносметка 2016 беше изключително трудна за фирма РАПИД БК, но въпреки това запазваме нивата си на продажби от предходната година, което е добър резултат. На фона на това, че има стагнация на пазара, нашите резултати остават същите. Интересното е, че се увеличава и броят на продадените трактори, което е радостно. Клиентите се убеждават в качествата им, в тяхната икономичност. В последно време е изключително важно производството да е икономически изгодно, да имаме по-малко себестойност и да сме конкурентноспособни. Другото, за което може да се похвалим, е откритият филиал в Монтана, с който вече напълно покриваме територията на страната, разширява се екипа в посока на сервизни специалисти, така, че нашите клиенти да могат да разчитат и на резервни части и сервиз.

 

 

Български фермери обмениха опит в Германия в заводите на CLAAS и AMAZONE
11567
 

Последни материали
Виж
Служебен кабинет
Украинската помощ ще бъде преведена на 52 хиляди земеделци до 15 май
Какви цели си поставя новият министър на земеделието и храните
Документи се подават до 29 април
Нов конкурс за старши експерти във фонд „Земеделие“
Особености, които трябва да знаете
При богата на калций почва понякога се раждат бедни на този елемент плодове
Томбола с награди при покупка
Започна Великденски Кооперативен Базар в София
Нормативни промени
Новите ставки за биопроизводство през 2024 г., които ще се обсъждат до 20 май
Свързани материали
Виж
В компанията чакат проблеми с доставките заради недостиг на микрочипове
Claas прогнозира спад на печалбата си през 2022 година
Северозападна България се сдоби с нов търговско-сервизен комплекс на CLAAS и AMAZONE
Инвестиции
Германска компания влага над 10 млн. евро в завода си за комбайни в Русия
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини