От 25 до 27 януари в Дома на техниката в София ще се проведе тридневен научно-практически курс за одитори на системите за управление на безопасността на храните FSSC 22000/ISO 22002, системата НАССР, етикетиране и определяне енергийната стойност на храните.
Сред темите на обучението са най-новите изисквания на еврорегламент 1169/2011 за етикетиране на храните, определяне на енергийната стойност и запознаване на участниците с НАССР системата и нейното одитиране.
Ще бъде представен и стандартът FSSC 22000/ISO 22002 (Food Safety System Certification), който съдържа изисквания на два стандарта: ISO 22000 ,ISO 22002-1ISO 22000.
Този нов международен стандарт отговаря на изискванията за право на продажба и доставки в големите търговски вериги.Сертифицирането по този стандарт може напълно да замени сертификатите, които се изискват досега от веригите: IFS Version 6 , BRC Food.
Сертификатите за съответствие с FSSC 22000 се приемат от големите търговски вериги като МЕТРО например.
Курсът е предназначен за ръководители на фирми и служители, които отговарят за изграждане и/или поддържане на системите и документацията за управление на безопасността и качеството на храните във фирми и предприятия, които произвеждат и продават храни и напитки, складове за храни, специалисти от вериги хотели и ресторанти, консултантски фирми .
При завършване на курса се провежда тест за оценка на познаване и владеене на материала от всеки участник, като успешно преминалите курса получават
Лектори на семинара са Надежда Василева – сеньор одитор по качество и безопасност, инж.Кирил Нинчев, външен одитор ,проф.Йордан Гогов и др.