Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
18.10.2016 г.

Винен тур в сърцето на Италия с McCormick и Оптиком

На тазгодишното пролетно издание на Бата Агро Оптиком обяви атрактивно предложение за своите клиенти - тракторите McCormick X7 и X6 със специален Premium пакет: 24 месеца пълна заводска гаранция, безплатно сервизно обслужване с включени масла, филтри и труд заедно с 24 месеца изплащане на машината без оскъпяване. Допълнителен бонус за собствениците на трактори McCormick бе пътуването до Италия на Винен тур от 12 до 14 октомври. В чест на 25-годишнината си Оптиком съвместно с домакините от Argo Tractors, производител на италианските трактори McCormick и Landini, подариха на своите клиенти възможността да се запознаят на живо с производството на тракторите, както и да се докоснат до италианската култура за добра храна и вино. 

Гостите бяха топло посрещнати в Центъра за резервни части в Сан Мартино ин Рио от търговския директор на Арго Тракторс г-н Марио Скапин, който подчерта колко важни са за компанията срещите с клиентите и тяхното мнение за подобряване на работата и продуктите. Всички трактори на компанията се произвеждат изцяло в Италия, в три завода в областта Реджо Емилия – Сан Мартино ин Рио, Лудзара и Фабрико, специализирани в производство на отделните продуктови гами, кабините и повечето компоненти в машините. Центровете за следпродажбено обслужване и резервни части са в Италия, Сан Мартино и Франция, Сен Дизие.

От Джанкарло Монтаняри, ръководител търговски отдел, гостите научиха, че Арго Тракторс с производствения си капацитет от над 22 000 трактора годишно, пускани на пазара с брандовете Landini, McCormick и Valpadana, е сред най-големите производители на трактори в света. В Argo Tractors си дават среща добрите традиции в тракторостроенето с новите технологии, а резултатът е голяма продуктова гама с универсални и специализирани трактори с мощност от 35 до над 300 к.с., с 4 и 6-цилиндрови двигатели, за приложение на полето, в овощни градини и лозя; верижни, комунални и трактори с чупеща рама за специализирано приложение. 85% от произведените трактори са за износ и се продават чрез търговската мрежа, включваща 9 филиала в Германия, Испания, Франция, САЩ, Канада, Мексико, Бразилия, ЮАР и Италия; 130 вносителя по цял свят, сред които българския Оптиком ООД и над 2000 регионални дилъри.

Във всяка от фабриките гостите видяха оптимизирания производствен процес по японския модел Кайзен, въведен преди 4 години и довел до значително подобрение на качеството на производство и на продуктите, снижаване на разходите и елеминиране на грешките. С интерес присъствахме на тестовете за контрол на качеството на току-що излезли от производствената линия трактори McCormick. След обща снимка на групата пред входа на централата във Фабрико видяхме и производството в най-големия завод, който в момента се разширява и обновява. Арго Тракторс през последните години инвестира значителни средства в нови роботизирани комплекси за прецизно производство на голяма част от компонентите, нужни за създаването на трансмисиите и други възли в тракторите. Нова придобивка за финален контрол на качеството и нов пункт за товаро-разтоварни дейности има и Терминалът за експедиция на готовите машини.

Турът продължи с разходка сред историческия център на град Карпи – средище на изкуство, история и богата култура. Ренесансовият Площад Мартири е е третият по големина в Италия и е центъра и душата на града с Палацо дей Пио - Двореца, Катедралата, Театъра с покритите си безистени. Карпи е синоним на добра храна и вино, в което се убедихме с наслада. Много от световно-известните италиански гастрономични продукти принадлежат на местните традиции – Балсамовия оцет, виното Ламбруско, сиренето на Парма, т.н. пармезан, лазанята, тортелините и ньоките. Българската група опита свежо Просеко, Ламбруско розе и типичното за областта червено вино Санджовезе, съчетани с типични местни деликатеси в семейния ресторант Il Carducci, любимо място на местните жители. Десертите бяха не по-малко забележителни и поляти с лимончело – лимонов ликьор и нучино – ликьор от зелени орехчета.
Вторият ден от Винения тур бе запазен за посещение на забележителния винен район Тренто, Южен Тирол и Винарна Ферари - една от водещите компании в Италия в производството на естествено пенливи вина по класическия метод Спуманте и сред топ 10 в света с годишни продажби на над 5 млн бутилки. Благодарение на създателя на винарната Джулио Ферари този район е най-голямата територия с лозя от сорта Шардоне в Италия – прекрасна градина от лози, защитени от заобикалящите ги планини

Лозята за вината на Ферари се обработват с трактори McCormick и Landini, а избата се отличава от всички други италиански фирми в този сектор, защото произвежда ексклузивно пенливо вино по класическия метод и единствено от грозде, отгледано в техните собствени лозя или в други лозя в Трентино, контролирани от собствени енолози. Мехурчетата на Трентино винаги са били важни за събития на различни институции – културни, шоубизнес, спортни – вината на Ферари се използват като аперитив във всички италиански посолства по света, холивудските звезди празнуват нощта на Оскарите с Ферари, италианските спортни отбори празнуват с Ферари  от 1982 - от Световната Купа до Световния Ски Шампионат през 2005.

За екипа на Оптиком беше привилегия да споделим с нашите лоялни клиенти интересното пътуване и италианското изкуство да се работи и живее добре!

Винен тур в сърцето на Италия с McCormick и Оптиком
6922
 

Последни материали
Виж
Призив за подкрепа
Бедствието с градушките роди съпричастност от фермери към фермери
Ще се представят над 100 производители
Безплатни 100 000 фиданки ще раздадат на фестивала „Семе българско”
Защо цветовете на разсада падат след засаждане на постоянно място?
Фермерите настояват за промени в Закона за застраховането
Градушка унищожи лозя и рози в село Баня, застраховките важат от първи май
Европейска асоциация за вълна
Бъдещи разговори в МЗХ
Отрязаните от украинската помощ производители на овес, ръж и тритикале очакват обезщетения
Свързани материали
Виж
Оптиком стартира изкушаваща промоция за трактори McCormick X6 и X7
Новости
McCormick демонстрира мощ и технологии на EIMA 2018
Изборът на Argo Tractors за устойчиво прецизно земеделие е Topcon Agriculture
Тракторът McCormick X6 VT-Drive с награда - Най-полезен трактор
Мощ, технологии и иновации при тракторите McCormick на Агритехника 2017
McCORMICK X6 VT Drive е сред финалистите в категория „Най-полезен трактор” на конкурса Трактор на годината 2018
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини