Начало » Новини » Страната
10.06.2016 г.

Таня Дъбнишка смени Ивайло Тодоров като изпълнителен директор на Асоциацията на земеделските производители в България

Таня Дъбнишка е новият изпълнителен директор на Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ). Тя поема поста от Ивайло Тодоров, който остава член на управителния съвет, събщиха от асоциацията. Дъбнишка ще ръководи административната дейност и ще работи за разширяването на организацията. Досега тя беше главен експерт и представляваше интересите на земеделските производители в работните групи към МЗХ по директните плащания и ПРСР, Консултативния съвет по зърното към МЗХ, Парламентарната комисия по земеделие, Комитета за наблюдение на ПРСР 2014-2020 и др.

„В лицето на Таня Дъбнишка АЗПБ попада в добри ръце. Управителният съвет на асоциацията гласува доверие на един доказан експерт. Смятам за основен плюс, че тя е позната сред колегите земеделски производители, както и в държавната администрация“, коментира Венцислав Върбанов, председател на АЗПБ.

Досегашният изпълнителен директор Ивайло Тодоров сподели, че като част от Управителния съвет ще продължи да прилага своя опит в интерес на членовете на АЗПБ и земеделските производители в България. Причината за неговото оттегляне от ръководната позиция е желанието му да се концентрира върху собствени бизнес проекти и консултантска дейност.

Ивайло Тодоров е един от учредителите на АЗПБ през 2004 г. Още от времето на предприсъединителния период на България Тодоров допринася за изграждането на нормативната база и подобряването на условията за подпомагане на земеделските производители. След 2007-а година АЗПБ продължава да работи за издигането на престижа на бранша, както и да представлява своите членове и фермерите в България пред държавните, общинските и европейските институции.

Таня Дъбнишка се присъединява към АЗПБ през 2014 г. В периода 2007-2014 г. новият изпълнителен директор на асоциацията работи за една от водещите агробизнес компании в страната. Първоначално започва като консултант в областта на националната и европейската регулаторна рамка в секторите земеделие, околна среда, ВЕИ. Впоследствие е проектен мениджър, ръководещ идейното развитие, разработването, изпълнението и мониторинга на проектите на дружеството по ПРСР (2007-2013).

Работи активно и по разработването на законодателната рамка и възможностите за пазарна подкрепа за програмния период 2014-2020 г. Между 2002 и 2006 г. Таня Дъбнишка е докторант в ИП „Н.Пушкаров”, отдел „Агроекология”. Завършва с отличие ТУ-Варна, магистър по специалност „Екология и опазване на околната среда. Магистър по аграрна икономика от ИУ-Варна.

Таня Дъбнишка смени Ивайло Тодоров като изпълнителен директор на Асоциацията на земеделските производители в България
9513
 

Последни материали
Виж
МЗХ публикува наредба № 9 за обществено обсъждане
Кои са новите моменти в интервенциите „Биологично растениевъдство“ и Биологично пчеларство“
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 19-25 април 2024 година
Неустойчиво време ще ограничава възможностите за работа на полето
Обзор на Софийска стокова борса за периода 16-19 април 2024 година
Купувачите на маслодаен слънчоглед на борсата вдигнаха оферти с до 40 лева на тон
От 23 до 26 април в Интер експо център
Над 100 изложители ще се представят на ТЕХНОМЕБЕЛ 2024
Практика
Бъдещи лесовъди посетиха разсадника в Локорско
Демонстрация на специализирани трактори и пръскачки за лозя
Kubota Bulgaria в стопанството на винарна Мидалидаре
Свързани материали
Виж
Асоциацията на собствениците на земеделски земи и агроминистерството
Официално представяне на завършени комасационни проекти
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини