Начало » Новини » Страната
26.05.2016 г.

Подписаха меморандум за сътрудничество между хотилиерите и МЗХ

България е страна, произвеждаща най-висококачествените храни и напитки. Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева при подписването на Меморандум за сътрудничество между Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и браншови организации на производители на храни. На събитието присъства и министърът на туризма Николина Ангелкова. 

По думите на министър Танева, за да може страната ни  да предложи най-висококачествените туристически услуги и да се брандира в този клас, трябва да се намери правилната форма , която след това предприемачът да прави като самостоятелен избор , за да може да печели повече.

Меморандумът бе разписан от Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация от една страна и от друга от  Асоциация на месопреработвателите в България, Асоциация на млекопреработвателите в България, Национална Асоциация на млекопреработвателите,            Асоциация на производителите на безалкохолни напитки в България, Национален браншови съюз на хлебарите и сладкарите, Сдружение на производителите на растителни масла и маслопродукти в България, Сдружение  „Традиционни сурово-пушени месни продукти“, Продуктов борд за яйца, птиче и заешко месо и Съюз на преработвателите на плодове и зеленчуци в България. Той ще гарантира  в хотелите и прилежащите им заведения за хранене и развлечения да бъдат  използвани и предлагани храни, произведени при спазване на изискванията на нормативите и стандартите. Целта на Меморандума е да повиши качеството и репутацията на хотелиерските и ресторантьорски услуги, посредством създаване на допълнителни гаранции за автентичност и качество на предлаганите храни и напитки, като част от предоставяните услуги.

Министър Танева посочи, че целта на меморандума е туристическата услуга, която предлагат предприемачи, да съдържа и висок клас качествени български храни. „Тази идея трябва да бъде доведена до успешен край , който зависи, както от държавата, така и от комуникацията между хотелиерите и българските производители“, категорична бе тя. Танева подчерта, че традиционната храна  е емблема за страната ни и  най-важното е потребителят да бъде сигурен, че тя е с най-високо качество.  „Надявам се тази концепция да гарантира на  всеки, който си плати и избере високия клас хотел и ресторант, че храната, която ще потреби не само ще е безопасна , но ще бъде и най-висококачествената. Тази, която е традиционната за България и е  произведена по Български държавен стандарт (БДС), по утвърдени браншови стандарти“, допълни Танева.

Тя поздрави всички български производители на храни и всички, които предлагат туристически услуги в България, за това че работят и реализират високи обеми. и да им пожелая по-добри доходи и повече пазари.

„Пожелавам успех на всички, по-добри доходи и повече пазари. Ако някъде има изкривяване всички заедно трябва да го видим . Важно е да имаме обединени в една посока на развитие“, категорична бе Десислава Танева

Подписаха меморандум за сътрудничество между хотилиерите и МЗХ
4290
 

Последни материали
Виж
България е един от лидерите по изнасянето на летен диворастящ трюфел
Гъбари и търговци настояват разрешителното за месечен добив да важи за всички държавни и общински гори в България
Конфискуваха над 1000 литра ракия от дом в село Пофесор Иширково
Служители на „ДЛС Дикчан“ се борят с огъня
Голям пожар край Сатовча
На цени между 227 и 230 долара за тон с включени разходи за превоз
Китай закупи голямо количество фуражна царевица от Украйна
Отново бе закупено половината планирано количество при лек спад в цената
Българската пшеница пак не успя да спечели търга в Йордания
Премахнат е и монополът в товаро-разтоварната дейност
Вътев очаква удвоен капацитет на товарите с лабораторията на Капитан Андреево
Свързани материали
Виж
МС одобри проект на меморандум за разбирателство между ресорните министерства
Ще си сътрудничим с Косово в областта на земеделието и селските райони
Изплащането започва още идната седмица
Обявиха ставките по de minimis от меморандума
Съединените щати на Кайласа щели да осигурят селскостопанска помощ
Уволниха висш агрочиновник в Парагвай за подписан документ с несъществуваща страна
МЗХ посочи как изпълнява точките от Меморандума с протестиращите фермери
Край на протестите
Кабинетът ще изпълни исканията на фермерите в 9 точки от подписания меморандум
Проблемът се обсъжда днес в парламента
Готвят се протести заради силно подценения труд в Селскостопанска академия
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини