Настъпва периодът на подхранване на любимите ни растения в градината, а начините за това са много – както химически, така и натурални, всеки със своите силни и слаби страни, констатират от електронното издание „Стопанство”. Негов читател споделя своя метод за природосъобразено и безвредно подхранване на доматите, чушките и патладжаните.
Човекът имал предпочитания към тези култури и всяка година засаждал голяма част от градината с тях, но веднъж бедите го връхлетели една след друга – най-напред кореново гниене, а след това под тежестта на зеленчуците растенията започнали буквално да се кършат. Тогава негова съседка му препоръчала следното: да вземе черупките на 6 яйца, да ги стрие в 3-литров съд и да ги залее с топла (но не гореща) вода (за да не ги свари). След това се покриват с парцал за 3-4 дни, като се оставят на топло. Оставят се да престоят денонощие, след като започнат да излъчват неприятна миризма, и разтворът е готов за поливане на растенията.
След като изпробвал успешно метода, читателят се поинтересувал какъв е съставът на яйчената черупка и останал удивен, че в нея има доста повече калций и разнообразни микроелементи, необходими за рестанията, отколкото се влагат дори в химическите торове.