Начало » Новини » Страната
05.03.2016 г.

България първа подаде заявка за домакинство на Световния конгрес по лозарство и винарство през 2017 г.

В Международната организация по лозата и виното

България е първата страна, подала заявка за домакинство за Световния конгрес по лозарство и винарство през 2017 г., стана ясно на срещата на министъра на земеделието и храните Десислава Танева с Жан-Мари Оран, генерален директор на Международната организация по лозата и виното (OIV).

Танева официално връчи писмо, с което страната ни заявява своето желание и готовност да бъде организатор и домакин. „Надяваме се този престижен форум да се проведе у нас. Това ще е изключителна възможност за обмяна на опит и добра презентация на страната ни като добра винена дестинация“, изтъкна тя и изрази задоволство си от отличното сътрудничество между ръководеното от нея ведомство и Международната организация по лозата и виното. „Вие сте първата държава, която и внася на хартия предложението си. Вярваме, че събитието ще се състои във Вашата страна. България има безкрайно много възможности и едно такова представяне ще позволи на повече хора да се убедят в това“, заяви от своя страна Жан-Мари Оран.

Световният конгрес по лозарство и винарство през 2017 ще бъде юбилейният 40-ти поред. Форумът се провежда в рамките на 8 дни и събира над 1000 представители от всички държави-членки на OIV. На него се събира международната научната общност и администрацията, работеща в сектора, както и търговци и журналисти, обсъждат се и се определят политиките на развитие в лозарството и винарството. Експерти от цял свят ще представят на място постиженията си, ще могат да осъществят полезна обмяна на опит,  ще бъдат разисквани научно-технически теми и иновации.

OIV е междуправителствена организация с призната компетентност за своята работа от научно-техническо естество по отношение на лозовите насаждения, виното, напитките на основата на вино, десертно грозде, стафиди и други продукти, базирани на лозарството и винарството. В организацията членуват 46 държави, 21 от които са членки и на Европейския съюз.

България първа подаде заявка за домакинство на Световния конгрес по лозарство и винарство през 2017 г.
7350
 

Последни материали
Виж
До 14 май стопаните със 100% пропаднали площи от градушката в Южна България подават заявления за обследвания
Обзор на Софийска стокова борса за периода 23-27април 2024 година
Купувачите на маслодаен слънчоглед на борсата продължават да вдигат цените
Тютюнопроизводителите и занапред ще получават държавна подкрепа
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 26 април – 2 май 2024 година
Остава опасността от слани във високите полета на западна България
За незаконно овладяване на държавни поземлени участъци
Украинският земеделски министър подаде оставка заради корупционни обвинения
Призив за подкрепа
Бедствието с градушките роди съпричастност от фермери към фермери
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини