Начало » Новини » Света
03.01.2016 г.

Семена на Пионер спечелиха 8 награди в конкурс за добиви от царевица в САЩ

Наука и бизнес

Sinor.bg

Производители, използващи семена с марката „Пионер”, спечелиха 8 национални награди в конкурса на Националната асоциация на производителите на царевица в САЩ, съобщиха от пресцентъра на „ДюПон Пионер”, цитирани от електронното издание Latifundist. Дейвид Хула от град Чарлс, щата Вирджиния, е подобрил световния рекорд за добив на царевица с 532 бушела от акър (33,4 тона от хектар), използвайки царевицата P1197AM на своя парцел през 2015 г.  Това е трета поредна година, в която Хула постига рекордни добиви, засявайки семена от същата марка. Производителите, използващи семената „Пионер”, спечелиха и 218 щатски награди.

Семената P1197 представляват продукт със солидна агрономическа база, която дава възможност за осъществяване на надземен контрол върху борбата с насекомите, осигурявайки по-висока устойчивост към полягането и болестите по листата. „Резултатите от конкурса на Националната асоциация на производителите на царевица и рекордната реколта на Дейвид Хула потвърдиха онова, което слушаме от производителите от момента на представянето на пазара през 2014 г. – продукцията на семената Р1197 от марката „Пионер” е победител за мнозина производители в голяма част от царевичния пояс. Наградените от асоциацията наши победители за 2015 г. показаха силата на плазмата на зародишите „Пионер” и комбинацията от характеристиките на хибридите в съчетание с екип професионалисти, които са до клиентите през целия сезон, помагайки им да достигнат максимална производителност”, заяви Стив Рено, вицепрезидент и регионален директор за САЩ и Канада на „ДюПон Пионер”.

P1197 е една от 33-те линии семена на марката „Пионер”, които производителите са използвали в участието си за национални и щатски награди в конкурса на асоциацията за добиви през 2015 г. Много производители са получили успешни резултати и с хибридите P0801 в Западния царевичен пояс и с P0157, които са широко разпространени и северно и южно от зоната на 101-дневна сравнителна относителна зрялост на царевицата в САЩ.

„Много се гордеем с нашите герои на добивите „Пионер”, които ни донесоха още един рекорд през 2015 г. В период, когато цените на царевицата и метеорологичните условия в Северна Америка бяха променливи, производителите успях да защитят финансовите си интереси с високодоходните продукти с марката „Пионер”, които отговаряха на условията за отглеждане и използваните технологии”, изтъкна Рено.  

Семена на Пионер спечелиха 8 награди в конкурс за добиви от царевица в САЩ
12331
 

Последни материали
Виж
Иван Капитанов е назначен на длъжността заместник-министър на земеделието и храните
Димитър Главчев е предложил длъжността да заеме Георги Тахов
Изненадваща оставка на Кирил Вътев
С иззграждане на съоръжения за съхранение на зеленчука за 8 милиона евро
Румънски кооператив ще намаляват зависимостта от вноса на кромид
Необичайно ранното цъфтене заради горещото време ги завари още слаби
Украинските градинари се оплакват от липсата на пчели
Увеличеното производство на биодизел подкрепя цените на рапичното семе в Европа
ДФЗ обяви три свободни позиции за „Старши експерт“
Свързани материали
Виж
Полезни съвети
Водородният пероксид е ценен помощник при отглеждане на разсад
Полезни съвети
Домашно приготвени стимулатори за покълване на семената и растеж на разсада
Важно за разсада
Срокове за годност на зеленчуковите семена и техните особености
Управителен съвет ДФЗ
Помощта за отглеждане на качествени семена е 1,2 млн. лева за тази година
Някои тънкости
Има начин да събудим старите семена
Тече четиридневна конференция на ФАО, посветена на семената
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини