Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
19.11.2015 г.

John Deere представи първия трактор с четири вериги

Агритехника

Sinor.bg

На приключилото изложение „Агритехника 2015” дебют пред широката публика направи първият  трактор с четири вериги на американската компания за производство на селскостопанска техника John Deere, съобщи електронното издание AgroPravda. Четирите нови модела на серията 9RX са снабдени с двигатели, с номинална мощност между 470 и 620 конски сили, оборудвани с мощна ходова част и система за верижно задвижване, разработени с идеята за поемане на по-големи натоварвания. Серията трактори 9RX е предназначена за извършването на дейности като култивиране, оран, дискова обработка и разрохкване, засяване и дори за несвойствени за селското стопанство задачи.

Новите трактори 9470RX и 9520RX са снабдени с 13,5-литрови двигатели John Deere PowerTech PSS, а на моделите 9570RX и 9620RX са монтирани 15-литровите двигатели Cummins QSX. Те задвижват водещите колела и валове с голям диаметър, което заедно с оптимално разположените междинни колела създават голяма теглеща сила с възможно най-малко приплъзване на гъсеничните вериги. Тракторите от серията 9RX са оборудвани със здрави и устойчиви на пробив вериги Camso Durabuilt от сериите 3500 и 6500, с технология Duradrive за оптимизиране на допустимото натоварване при работа на полето.

Гъсеничните вериги са с ширина 30 инча (76,2 сантиметра), изчислени са за по-продължителна експлоатация, като общата ширина на машината е под 3 метра. По поръчка могат да се монтират по-широките 36-инчови (91,4 сантиметра) вериги. Новите 4-верижни трактори се доставят с Powershift трансмисия e18, осигуряваща плавно превключване и разполагаща с функцията Efficiency Manager, както и с функция за управление на ефективността на автоматизирания контрол на двигателя и трансмисията.

Тракторите от серия 9RX са снабдени с шарнирна система на шасито и с възможност за монтирано по поръчка активно кормилно управление (ACS), което подобрява маневреността на полето и следването на посоката и при скорост до 40 километра в час. Кабината CommandView III е оборудвана с нова система на окачване, която подобрява качеството на движението, осигурявайки вертикално изместване до 10 сантиметра. Предлага се и с напълно интегрирана система за автоматично  управление AutoTrac и система за информационен мениджмънт JDLink Connect, дисплей CommandCenter от 4-то поколение с индивидуална настройка на страниците за бърз достъп към функциите за управление на трактора и инвентара. За по-добра видимост в сумрак или през нощта се използват 24 светодиодни източника на дневна светлина (LED фарове – опционално оборудване).

Хидравличната система на новите модели от серията 9RX е преработена и позволява до 8 селективни допълнителни хидравлични клапана със стандартен дебит на аксиално-буталната хидравлична помпа от 219 литра в минута. Предлага се и допълнителна хидравлична помпа,  с която общият хидравличен дебит  достига до 435 литра в минута.

John Deere представи първия трактор с четири вериги
21205
 

Последни материали
Виж
ДФЗ изплати близо 10 млн. лв. на 5 094 малки фермери за Кампания 2023
Актуална анкета сред работодателите
Анкета сред бизнеса показва, че през 2024 г. в земеделието не се очаква увеличение на заетостта
През сезона изоставането в доставките от Украйна за чужбина е с над 80 на сто
Износът на слънчоглед от Украйна за България скочи близо 4 пъти през март
Цената се повиши с 1 долар спрямо тръжната процедура преди седмица
Йордания купи планирания ечемик и пак отмени търга за хлебна пшеница
Важно за фермерите!
EК одобри 16 млн. лв. българска държавна помощ за напояване през 2024 г.
Интересни сравнения в производството на пресни и оранжерийни зеленчуци
Доматите в оранжерии упорито изместват полското производство
Свързани материали
Виж
Системата See and Spray на John Deere открива и унищожава ефективно плевелите
John Deere преустановява доставките за Русия и Беларус
Стрелбата на окупаторите е повредила поне 6 силоза със зърно
Руснаци откараха в Чечения задигнати в Украйна машини на John Deere за 1 милион евро
Компанията е първа по ръст в индустриалния индекс от началото на годината
Цената на акциите на John Deere стигна рекордно високо ниво
JOHN DEERE РАЗШИРЯВА ПАРТНЬОРСТВОТО СИ С KRAMP В ЕВРОПА
Работете интелигентно, свършете повече
Представяме изцяло нова серия трактори 6R на John Deere
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини