Начало » Пазари » Животинска продукция
15.11.2015 г.

Цената на едро на яйца – размер М остава 0,20 лв./бр

Средно за страната, цената на едро на яйца – размер М остава 0,20 лв./бр. По области, стойностите се движат в интервала от 0,17 лв./бр. (Ямбол) до 0,22 лв./бр. (Бургас и Монтана). Седмична промяна на цените се наблюдава само в три области – повишение с 0,01 лв./бр. в Сливен и Хасково и понижение с 0,01 лв./бр. в София.  

Цените на яйца – размер М в големите търговски вериги (ГТВ) варират от 0,21 лв./бр. (Пазарджик) до 0,27 лв./бр. (Велико Търново, Габрово, Ловеч, Плевен и Разград). Изменения на цените на седмична база се наблюдават в осем области, като в три от тях е налице поскъпване на продукта, в рамките на 0,01 – 0,02 лв./бр. (Разград), а в останалите пет – поевтиняване с 0,01 лв./бр. Тези разнопосочни отклонения не се отразяват на средната стойност за страната и тя се запазва на ниво от 0,25 лв./бр. 

При търговията на дребно с яйца – размер L в големите супермаркети средната стойност за страната се задържа на ниво от 0,28 лв./бр. Предлагането на продукта по области е в границите от 0,23 лв./бр. (Пазарджик) до 0,32 лв./бр. (Разград и Русе), като седмични изменения на цените се регистрират в пет области – понижение във Видин, Враца и Монтана (с 0,01 лв./бр.) и повишение в София (с 0,01 лв./бр.) и Хасково (с 0,02 лв./бр.).

Средно за страната, цените на яйцата – размер М и L в другите търговски обекти (ДТО) остават съответно 0,22 лв./бр. и 0,24 лв./бр.

В по-малките магазини яйцата – размер М се предлагат на цени от 0,17 лв./бр. (Пазарджик) до 0,25 лв./бр. (Велико Търново, Ловеч, Плевен и София), като единствено във Варна се наблюдава ценово изменение спрямо предходната седмица – намаление с 0,01 лв./бр.  

Цените на яйцата – размер L в ДТО варират от 0,20 лв./бр. (Пазарджик, Пловдив и Смолян) до 0,30 лв./бр. (София). Седмично поскъпване на яйцата се наблюдава в областите Хасково и София, съответно с 0,01 лв./бр. и 0,02 лв./бр., докато поевтиняване на продукта е налице единствено във Варна, с 0,01 лв./бр.     

Средно за страната, цените на дребно на яйца в големите супермаркети са по-високи от тези в по-малките търговски обекти – с 0,03 лв./бр. при размер М и с 0,04 лв./бр. при размер L. Най-голяма разлика в тази посока се наблюдава за размер М в Пловдив и Разград – 0,06 лв./бр., а за размер L - в Пловдив, Разград и Русе – 0,08 лв./бр.

Маржът между цените на едро на яйца – размер М и тези на дребно е средно 0,05 лв./бр. за ГТВ и 0,02 лв./бр. за ДТО. Най-голяма разлика между цените на едро и дребно е налице във Велико Търново и Плевен - 0,09 лв./бр. за големите супермаркети и 0,07 лв./бр. за по-малките магазини. Изключение се наблюдава в ДТО в област Смолян, където цените на яйца – размер М са с 0,03 лв./бр. по-ниски от тези на едро.

Цената на едро на яйца – размер М остава 0,20 лв./бр
4738
 

Последни материали
Виж
Няма сериозни нарушения при проверките през последната седмица
Магазини продават агнешко с неясен произход, изборът е на купувача
Цените на картофите и морковите падат
Предлагането на ябълки и лук нарасна
Оферти се подават до 7 май
Йордания обяви търг за внос на 120 000 тона хлебна пшеница
Влагата обаче не е достатъчна за засетите напролет култури
Есенниците в Украйна се развиват изпреварващо с до 2 седмици
Част от животните са върнати на собственика
Разкриха кражба на 6 агнета и още толкова овце в Старозагорско
С 6 месеца до края на годината
ЕК удължи действието на кризисните инструменти за държавна помощ в земеделието
Свързани материали
Виж
Цени на яйца в страната през седмицата
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини