Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
05.06.2015 г.

BOBCAT – незаменим помощник в животновъдната ферма

Предстои нова демонстрация в област Плевен

През годините сме свидетели за това как други се опитват да копират успеха, но половин век по-късно Bobcat продължават да са лидер в индустрията. Историята на легендарните товарачи започва преди 57 години - през далечната 1958 година. Това е рождената година на първия 3-колесен модел M60. През следващите няколко години идеята за компактната мултифункционална машина и селското стопанство се доразвива и възприема облика на съвременната концепция, неизменна брънка от машинопарка на всяко едно стопанство.

Родените във фермата машини с емблемата на малкия и пъргав Американски Рис, притежават много възможности да извършват многообразна работа в помощ на фермера. И всяка година се появяват нови и нови възможности.

В последно време на много животновъди се налага да разширят обработваемите площи, но свободната и плодородна земеделска земя вече е оскъдна. За това те прибягват до скъпо и трудно решение - за да подсигурят фуража на животните, започват да разчистват запустели пасища и селскостопански земи. Именно тук Bobcat дава решение, което прави задачата значително по – лесна.

Машината, която до момента е чистела обора, раздавала е фураж, пробивала е дупки за ограда, чистела е снега и е заравнявала черния път от коловози, може да бъде впрегната да извърши дори и тази необичайна задача. В набора от стотици работни устройства Bobcat могат да работят и с голям набор от прикачен инвентар, приложим в селското и горско стопанство, специално за разчистване на терени – роторна косачка, култиватор, мулчер за храстовидна растителност, сепаратор за буци и камъни и най-вече горска резачка,  с която машината може да повали и мулчира значителни по размер дървета със завидна бързина.

За разлика от трактор с подобен прикачен госки мулчер Bobcat работи на преден ход с този агрегат и може да вдигне устройството на 3 метра височина, за да повали значителни по височина дървета и после да мулчира дънера и клоните в почвата, като по този начин подпомага и наторяването. Роторът навлиза под нивото на повърхността, за да смеси добре остатъците.

Други подходящи решения за животновъдите Bobcat предлага и с най – малките си представители – верижния микротоварач MT55 без кабина и платформа за водача и колесните S70 и S100 – които въпреки, че притежават кабина, в която спокойно се побира едър човек, лесно преминават през малката врата на обора (S70 преминава през врата, широка по–малко от метър, а на S100 са му необходими само 120см).

Заедно с това тези машини притежават мощността да товарят до 500 килограма бали сено, оборска тор и други материали, които се налага да пренасяте инцидентно. А новият S450 с напълно обновена кабина и дизайн притежава способността да товари на 2,8 метра над 600 килограма. И разбира се за всяка една дейност има подходящото работно устройство – земеделска вилица с грапа, кофа с вилица, палетни вилици, миксиращи и фуражораздаващи кофи.  А когато дойде следващият голям сняг, на малкия помощник можете да закачите дори и като роторен снегорин. Добре е да имате такъв, особено ако фермата ви се намира някъде в Родопите.

И не на последно място – при Bobcat компромиси в качеството не съществуват. Издържливостта на легендарната марка е ненадмината. Доказателство за това са стотиците работещи машини на над 10 000 часа. От официалния вносител Мегатрон са севрвизирали дори и машина с въжено управление – произведена 70-те години, която и до момента работи. И най-накрая  – за да подсигури работата на машините, за които в голяма част от случаите е критично да са в непрекъсната готовност, Мегатрон разполага с голям екип от отлично обучени сервизни специалисти из цялата страна, специализирани ремонта на Bobcat техника, готови да реагират незабавно.

В същото време благодарение на дългогодишният опит в сервизирането и продажбата на такава техника Мегатрон поддържа адекватна наличност на резервни части и консумативи на склад за стари и нови модели.

Не пропускайте  да посетите демонстрацията с машини и прикачен инвентар на Bоbcat която ще се проведе на 16.06. 2015 г. в с. Тодорово, обл. Плевен.  Демонстрацията започва в 10 часа в стопанския двор на фирма „Виктор – М” ООД. Екипа на Мегатрон Ви очаква!

BOBCAT – незаменим помощник в животновъдната ферма
8966
 

Последни материали
Виж
График на информационната кампания за директни плащания 2024
Дохранване на млечните крави на зелена паша през май
Русия увеличи износа на маслодаен лен за Полша, Белгия, Сърбия и Беларус
Цифровизация
Японски вносител на препарати поръча на българи да внедрят новата й ERP система
Решения на Министерския съвет
Планът по заетостта осигурява заплати на 10 хиляди безработни, наети от бизнеса
Вижте основните доставчици
Русия продължава да внася милиони яйца
Свързани материали
Виж
Case IH представи мобилното приложение FieldOps за управление на земеделските дейности
Специализирана в търговия с цитрусови и костилкови плодове
Испанска компания залага на производството на ягодови култури в Румъния
Rabobank с умерено оптимистична прогноза за световната птицевъдна индустрия
Европейският съюз стартира конкурс за Най-добро биологично производство
Обвиниха овцевъд за измама на Фонд „Земеделие”, заплашва го глоба
Правителството прие План за предотвратяване на разпространението на птичи грип в страната
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини