Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
03.06.2015 г.

Задушен грах с масло

Почистваме граха и го варим в подсолена вода. Прецеждаме го и го задушаваме в по-голямата част от маслото. В останалото масло  запържваме галетата, прибавяме ги към граха, заливаме с топла вода, колкото да го покрие и варим още 5-6 мин на слаб огън. Изсипваме готовия грах в чинии и обилно поръсваме с настърган кашкавал.

Продукти: 1 кг пресен грах, 120 г масло, 3 с.л. галета, 60 г кашкавал, сол на вкус.

 

Задушен грах с масло
11831
 

Последни материали
Виж
За детски заведения в общината
Свищов пусна поръчка за доставки на над 65 хил. тона пресни плодове и зеленчуци
Слабият внос допринася за повишаване на риска от недостиг на вътрешния пазар
Египет не успява да изкупи планираните количества пшеница от местните фермери
ПВУ
Историческо събитие: На 3 юли пускат отсечката от Мездра до Ботевград
Валутните колебания и поскъпването на петрола са в основата на ръста
Цените на слънчогледа и нерафинираното масло се повишават в Украйна
Огнище на заразна нодуларна кожна болест по говедата е открито във Франция
Важно!
За юли фермерите ще получат още 10 млн. куб. метра вода за напояване
Свързани материали
Виж
За 10 години фермерите се отказаха от маса традиционни култури
Климатичните промени са ударили като с чук и родната статистика
При нахута митническата ставка е свалена до нула
Индия удължи безмитния внос на жълт грах до края на октомври
Позицията на България за развитието на протеинови култури
Стратегически план
Пореден шанс за протеиновите култури да се настанят на пазара
Полезни практики при смесеното отглеждане на култури
Прекрасните и ужасните съседи за нашия грах
Заради кризата с високите цени на изкуствените торове
Фермерите в ЕС се отказват от зърното и маслодайните култури в полза на бобовите
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини