Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
24.04.2015 г.

Шашлик с люти чушки

Нарязваме месото на едри късове и ги смесваме добре със съставките за марината, похлупваме съда, в който сме ги объркали и ги оставяме за 3 часа в хладилника. Нарязваме свинските гърди на парченца, доматите и лука – на половинки, чушките на широки ивици. Изваждаме месото от маринатата, която запазваме заедно с лука. Нанизваме шишовете, като редуваме месото и зеленчуците. Печем шишовете от всички страни на предварително загрята скара. След 10-15 мин изнизваме продуктите от шишовете и ги връщаме в маринатата в тенджера, похлупваме я и раздрусваме няколко пъти, за да се смесят добре. Сервираме парчетата месо в затоплени чинии и люто чушле във всяка порция.

Продукти: 700 г крехко овче месо, 200 г сурови или пушени свински гърди, 6 глави лук, 6 домата, 6 зелени и червени чушки, 5 люти чушлета; За марината: 4 скилидки счукан чесън, сока от 1  лимон, 2 глави ситно нарязан лук, 2 с.л. олио, червено вино, соев сос, сух риган, черен пипер, сол.

Шашлик с люти чушки
6107
 

Последни материали
Виж
Изключението са царевицата и слънчогледът, големият срив е при плодовете и ядките
Турската статистика прогнозира спад на реколтите от земеделски култури
Ако държавата иска да помогне, нека просто да не пречи с бюрокрация
Производител: Отглеждането на кози в България си е жива мъка
Кога обикновената житна пиявица (Oulema melanopa) е опасна ?
Състоянието на германската химическа индустрия се влошава
За извършено деяние през 2024 г. в условията на продължаващо престъпление
Обвиниха жител на лясковско село в кражба на рулонни бали от нива
От МЗХ още не предвиждат бюджет за компенсации, наблягат на диалога
Само 20 овце и 1 коза са докарани на събора на овцевъдите заради болестите
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини