Нарязваме месото на едри късове и ги смесваме добре със съставките за марината, похлупваме съда, в който сме ги объркали и ги оставяме за 3 часа в хладилника. Нарязваме свинските гърди на парченца, доматите и лука – на половинки, чушките на широки ивици. Изваждаме месото от маринатата, която запазваме заедно с лука. Нанизваме шишовете, като редуваме месото и зеленчуците. Печем шишовете от всички страни на предварително загрята скара. След 10-15 мин изнизваме продуктите от шишовете и ги връщаме в маринатата в тенджера, похлупваме я и раздрусваме няколко пъти, за да се смесят добре. Сервираме парчетата месо в затоплени чинии и люто чушле във всяка порция.
Продукти: 700 г крехко овче месо, 200 г сурови или пушени свински гърди, 6 глави лук, 6 домата, 6 зелени и червени чушки, 5 люти чушлета; За марината: 4 скилидки счукан чесън, сока от 1 лимон, 2 глави ситно нарязан лук, 2 с.л. олио, червено вино, соев сос, сух риган, черен пипер, сол.