Държавната млекопреработвателна компания „Ел Би Булгарикум“, която държи патента за оригиналната закваска на българските млека, ще предложи на българския пазар до средата на годината нови продукти с изключителни здравни ползи, съобщиха от компанията.
Подбрани са различни видове млечнокисели бактерии, експериментално доказали своите благоприятни свойства за намаляване на холестерола, с антиоксидантни и имуномодулиращи ползи. Комбинациите от млечнокисели бактерии са подходяща хранителна добавка в изсушена форма, капсуловани или като добавъчни култури към ферментирали млека. В момента текат последни лабораторни тестове на новите продукти.
Един от приоритетите на ръководство на „Ел Би Булгарикум“ е свързан с модернизирането на цялостната маркетингова и търговска стратегия на дружеството. Всички млека, сирена и останалите продукти от гамата са с нов дизайн на опаковките. Първоначално в магазините ще бъдат пуснати кисели млека с различна масленост - 2% и 3.6%, произведено по БДС.
На 29 януари "Ел Би Булгарикум" ще открие поредния си нов фирмен магазин на "Женския пазар" в столицата. На официалната церемония ще присъстват кметът на София Йорданка Фандъкова, заместник-министърът на икономиката Любен Петров и извънредният и пълномощен посланик на Япония в Република България Такаши Коидзуми.