Начало » Новини » Страната
11.11.2014 г.

Борисов назначи зам. министрите на земеделието

Екип

Farmer.bg

Тримата заместник министри на земеделието в екипа на новия кабинет ще бъдат Георги Костов, Васил Грудев и Цветан Димитров. Заповедите и на тримата са подписани вчера от премиера Бойко Борисов, като заедно с останалите зам. министри техните кандидатури ще получат одобрение и от Брюксел, съобщи вестник „Труд”. Досегашният зам. министър от служебния кабинет Георги Костов, който отговаряше за горите и в първия кабинет на ГЕРБ, отново ще поеме този сектор. Еврофинансирането по всяка вероятност ще бъде поверено на бившия служебен министър Васил Грудев, който по време на мандата си успя да тушира редица проблеми, натрупани през управлението на кабинета „Орешарски".

Третият зам. министър Цветан Димитров също е познат на бранша, тъй като заемаше същия пост и в първото правителство на ГЕРБ. Тогава той отговаряше за животновъдството и растениевъдството, като наблюдаваше и агенцията по храните. 

Кратки биографии на зам. министрите

Георги Костов е роден на 11 април 1959 г. Завършил е Лесотехническия университет в София като магистър-инженер  по горско стопанство. През 1988 г. придобива докторантура по лесовъдство, а от 1977 г. до момента е доцент и ръководител на Катедра „Лесовъдство“  в Лесотехническия университет. 

От 2009 г. до 2011 г. е заместник-министър на земеделието и храните. В периода 2011 – 2012 г. е председател на Селскостопанската академия. От 6 август 2014 до 6 ноември 2014 е служебен заместник-министър на земеделието и храните.

Специализирал е "Горски ресурси и замърсяване на въздуха" в IIASA, Австрия, Горски ресурси и климатични промени в Колежа по горско стопанство в Швеция и Многофункционално горско планиране в ETH, Швейцария. През 2010 г. е бил на специализация по Горска политика в Орегонския университет (Корвалис, САЩ) и през 2011 г. Мениджмънт по управление на националните гори в Уисконсин, САЩ. Има над 50 научни публикации. Владее английски, руски и испански език. Семеен, с две деца.

Васил Грудев е роден  на 5 май 1980 г. в Пловдив. Възпитаник е на пловдивската френска езикова гимназия, магистър от юридическия факултет в университета „Franche-Comté“ в Безансон, Франция.

От април 2006 г. до август 2013 г. Васил Грудев заема различни позиции в Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ). От април 2006 г. до декември 2008г. е експерт в отдел „Директни плащания на площ“. През декември 2008 г. става главен експерт в същия отдел. В периода 2009-2011 г. е началник на отдел „Технически инспекторат“. От август 2011 г. до август 2013 г. е заместник изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“, а от септември 2013 г. до ноември 2013 г. заема длъжността изпълнителен директор на ДФЗ. От 6 август 2014 г. до 6 ноември 2014 г. е служебен министър на земеделието и храните. Специализирал е Европейско сътрудничество в Wageningen Business School, Холандия.

Владее английски и френски език. Семеен, с едно дете.

Цветан Димитров е роден на 2 декември 1957 г. в гр. София. Завършил Тракийския университет в Стара Загора, специалност „Зооинженерство”.

Завършил е редовна аспирантура през 1987 г. в Украинска селскостопанска академия с присъдено звание квалификация „Кандидат на селскостопанските науки”.

Има богат професионален опит в областта на земеделието. Работил е като научен сътрудник, завеждащ секция в Института по животновъдни науки – Костинброд към Селскостопанска Академия /1987-1995 г./.

От февруари 2003г. до август 2006г. е заемал поста директор на дирекция „Животновъдство” в министерството на земеделието, а от септември 2006 г. до юли 2008 г. директор на дирекция „Аграрно развитие” в агроведомството.

Бил е изпълнителен директор и на Асоциацията на индустриалното свиневъдство в България /2008-2009 г./.

Цветан Димитров е бил заместник-министър на земеделието и храните от 2009 до 2013 г. Специализирал е във Франция, Англия, Израел, САЩ и Холандия.

Владее руски и френски език. Семеен, с едно дете.

Борисов назначи зам. министрите на земеделието
9557
 

Последни материали
Виж
Защо цветовете на разсада падат след засаждане на постоянно място?
Фермерите настояват за промени в Закона за застраховането
Градушка унищожи лозя и рози в село Баня, застраховките важат от първи май
Европейска асоциация за вълна
Бъдещи разговори в МЗХ
Отрязаните от украинската помощ производители на овес, ръж и тритикале очакват обезщетения
Румъния: Държавен служител е заподозрян в земеделска измама на стойност 561 000 евро
МЗХ
Обследват пораженията от падналата градушка в Централна България
Свързани материали
Виж
Срещи с бранша
Ще има нормативни промени за сечта в горите
Определени са и ресорите на зам. министрите
Министър Иванов обеща пред депутатите промени в Стратегическия план
Очакват се новите назначения
Трима от зам. министрите на земеделието са освободени, ТРГ се отлага за 23 декември
За кои ресори отговарят заместник-министрите в земеделието
Първите двама заместник министри са познати за бизнеса лица
Зам.министрите на земеделието са трима
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини