Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
16.10.2014 г.

Landini с рекорд за издръжливост

Предизвикателството беше реализирано в чест на 130-годишния юбилей от създаването на бранда

През 2014 г. тракторите LANDINI отбелязват 130-тата си годишнина. По този повод Argo Tractors, собственик на бранда, организира шоу с мотото „130 часа LANDINI издръжливост”, което се състоя в Il Ciocco – център за образователни и офроуд спортни мероприятия в района на Тоскана, Италия. Идеята беше трактор Landini 7-215, с мощност 212 к.с., 6-цилиндров двигател и трансмисия Roboshift да бъде шофиран в продължение на 130 часа по офроуд писта в планинската италианска провинция Лука, за да се докаже надеждността и здравината на тракторите от легендарната марка. 

Събитието стартира на 6 октомври в 5 часа сутринта. Световният футболен шампион Джанлука Дзамброта даде старт на начинанието и имаше удоволствието да управлява трактора Landini през първия ден от теста за издръжливост. Журналисти от 14 европейски страни от различни сектори – автомобилна индустрия, офроуд, ветроходство и моторни спортове, спонсори и технически специалисти се включиха в предизвикателството да управляват трактора по един час. Пистата бе с обща дължина 8 км, от които 3 км с изключително пресечен офроуд терен. Тракторът изпълни опита без спиране на двигателя. Паузи имаше на всеки час само за смяна на операторите и за презареждане с гориво. Кабината на Landini 7-215 впечатли с голямото си пространство, удобства и отлична видимост. Комфортът на операторите бе осигурен от регулируема по височина и твърдост седалка спрямо индивидуалното им тегло и предпочитания. Телеметричната система за контрол в реално време, която дава достъп до всякаква информация за машината и осъществява директна връзка между трактора на полето и компютъра във фермата, бе използвана и в теста за издръжливост за непрекъснато мониториране от техническите екипи. За голямата тръпка сред участниците благоприятства и дъждовното време, което пък бе доказателство за доброто поведение на трактора дори и в кален терен.

Инициативата имаше и социален аспект – Argo Group и спонсорите на събитието (сред които FPT Industrial, ZF, Michelin, Bosch Rexroth, Grammer, Denso, Adam Pumps) дариха средства на училищата във Фабрико (родното място на бранда Landini) в провинция Реджо Емилия, разрушени от земетресение през май 2012 г. Събраните 8 хил. евро са пропорционални на изминатите километри по време на рекорда. Събитието завърши на 11 октомври в 15 ч. с равносметка – изминати 992 км със средна скорост от 7,6 км/ч при 171 обиколки на маршрута. Всеки участник получи бутилка вино Nipozzano Riserva от изба Marchesi De’ Frescobaldi, които обработват лозята си с трактори Landini и бяха също сред спонсорите на събитието. 

Заедно с обществената кампания, събитието доказа, че Landini е водещ бранд не само в средния мощностен диапазон трактори, но и във високия мощностен диапазон. В условията на силно пресечения терен, където тракторът бе тестван, се доказаха неговите предимства по отношение на стабилност, двигател и трансмисия, което ги прави перфектен за българските фермери.

Повече за събитието и тракторите  Landini може да научите от техния официален дилър за България – Оптиком ООД и на новия сайт www.landini.bg.

Landini с рекорд за издръжливост
7745
 

Последни материали
Виж
Докладите за щети от измръзване на зърното в Източна Украйна и Южна Русия бяха пренебрегнати
Седмица по-рано от обявения срок – 15 май
Близо 291 млн. лв. получиха 51 000 стопани по украинската помощ
Предстоящо
До 10 юли се приемат проекти в конкурса на ЕК за най-приобщаващите проекти в селските райони
График на информационната кампания за директни плащания 2024
Дохранване на млечните крави на зелена паша през май
Русия увеличи износа на маслодаен лен за Полша, Белгия, Сърбия и Беларус
Свързани материали
Виж
Тракторът Landini 5-100 - Машина на месеца става хит сред животновъдите
Landini 7-160 е машина на месеца на специална цена от Оптиком
Силен старт на световния тур REXperience на Landini в България
Световното турне с трактори Landini REX ще зарадва и българските земеделци
EIMA 2018 отличи системата ADS на Landini REX4 за техническа иновация
Иновациите на EIMA идват с Landini
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини