Начало » Новини » Страната
15.10.2014 г.

Търси се финансиране за български проект за здравословно хранене

Технологии

Farmer.bg

Български екип от млади специалисти е създал първото по рода си мобилно приложение за здравословно хранене, което изцяло замества личния диетолог. То се нарича EatWell, напълно безплатно е и включва иновативен алгоритъм за определяне на здравословния режим на всеки потребител. Приложението е създадено от Павел Чолаков, Евелина Атанасова и Иван Манолов, които вече са разработили и алгоритъм и прототип на мобилното приложение за операционната система Android.

На 13 октомври младежите са започнали кампания за популяризиране на проекта в сайта за споделено финансиране Kickstarter. Чрез него те се надяват да наберат необходимата сума от 20 000 евро, за да завършат приложението и да го пуснат на пазара. Подкрепата е необходима на екипа, тъй като EatWell ще се предлага напълно безплатно за потребителите.

„Целта ни е да подобрим здравето на хората, позволявайки им да се хранят здравословно с минимални усилия и на минимална цена“ - обяснява Павел Чолаков, който е идейният двигател зад проекта. Чрез мобилното приложение хората ще могат през смартфона си по всяко време да дозират храната си, така че да не прекаляват с излишните калории.

Алгоритъмът обработва въведената от потребителите информация за техните навици и начин на живот, като им предлага индивидуален хранителен режим, включващ както конкретни храни, така и информация за най-лесния начин да бъдат приготвени.

В бъдеще екипът планира да добави и функция за тяхното поръчване онлайн. Приложението се инсталира и конфигурира лесно и бързо, след което автоматизира целия процес, без да ангажира постоянно потребителя. Спестяването на време си остава ключов елемент при създаването на апликацията. Освен това тя включва разнообразна информация за хранителните качества на различните ястия, календар за проследяване на прогреса на потребителите, система за възнаграждаването им при постигането на определени цели, както и възможност да ги споделят с приятели.

Търси се финансиране за български проект за здравословно хранене
5881
 

Последни материали
Виж
Предстои конференция на тема „Екологични проблеми на планинското земеделие“
За нормално развитие на културите
При подхранването на краставиците с фосфор и калий е важно да знаем...
Единственото стадо от Североизточната българска тънкорунна порода премина успешно бонитировка
Важни искания
На 17 май браншът ще обсъжда наредбата за директните плащания с министър Тахов
Април е единадесетият пореден месец с рекордни температури в света
Върнете ги в магазинете!
БАБХ изтегля от пазара сокове Frudada с микотоксин
Свързани материали
Виж
Eвропейския парламент настоява за повече средства за схемата за плодове, зеленчуци и мляко в училищата
Сурова трушия
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини