Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
23.09.2014 г.

LANDINI: 130 часа издръжливост

През 2014 LANDINI – един от най-благородните и известни брандове в историята на тракторостроенето, празнува 130-тата си годишнина. Landini са разработили известните двигатели „hot-bulb” и приложението им при трактори, ускорили развитието на почвообработката в цяла Европа между 1920 и 1950 г. За да отбележи годишнината ARGO Tractors, собственик на бранда Landini, ще организира шоу с мотото „130 часа LANDINI издръжливост”, което ще се състои от 6 до 11 октомври в “Il Ciocco” – център за образователни и оф-роуд спортни мероприятия в района на Lucca, Тоскана.

На специална оф-роуд писта тракторът Landini 7 Серия с мощност 212 к.с. ще опита да постави рекорд за издръжливост за интервал от 130 часа. Тази цел ще бъде преследвана в сътрудничество със  130 европейски журналисти от най-престижните вестници и специализирана преса, които сами ще управляват трактора.

Всички журналисти ще се редуват в тази вълнуваща и предизвикателна щафета да карат трактора по 1 час, като по този начин ще допринесат за постигане на рекорда.

Най-новият трактор от серията Landini 7, моделът 7-215 с 6-цилиндров двигател с мощност 212 к.с. и роботизирана трансмисия Robosift с 40 предавки ще изпълни опита без спиране на двигателя (дори и за зареждане с гориво и/или смяна на операторите) за да се подчертае надеждността, която характеризира тракторите Landini и ги е превърнала в известен и значим бранд в световен мащаб. Преди да управлява трактора всеки журналист ще премине кратко обучение на демо-трактор, за да се гарантира сигурността по време на официалната сесия. Телеметрична система ще мониторира  съответната позиция и данните на трактора в реално време.

Тази инициатива в сътрудничество с други спонсори на събитието от автомобилния бранш ще има и социална роля.  Argo Tractors ще дари по 1 евро за всеки изминат километър от трактора, същото ще направят и останалите спонсори. Даренията ще бъдат в полза на училищата от Фабрико, Италия (родното място на бранда Landini), пострадали от земетресенията там през май 2012.

LANDINI: 130 часа издръжливост
6528
 

Последни материали
Виж
Унгария остави в сила забраната за внос на селскостопански продукти от Украйна, въпреки решението на ЕП
Гълъби по манастирски
Сделките на зелено и при останалите зърнени и маслодайни култури
За една седмица фючърсите при пшеницата поскъпнаха с 3 евро на тон
ДЗЕС-те и други защонодателни промени
Европарламентът даде зелена светлина за промените в Общата селскостопанска политика
Предстоящо
На 26 април награждават победителя в конкурса за иновативно предприятие
Очакват се отговорите на кабинета
ЕК с предупреждение за санкции срещу България в три области
Свързани материали
Виж
Тракторът Landini 5-100 - Машина на месеца става хит сред животновъдите
Landini 7-160 е машина на месеца на специална цена от Оптиком
Силен старт на световния тур REXperience на Landini в България
Световното турне с трактори Landini REX ще зарадва и българските земеделци
EIMA 2018 отличи системата ADS на Landini REX4 за техническа иновация
Иновациите на EIMA идват с Landini
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини