Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
09.06.2014 г.

На финала на майските си вечери

Новата придобивка освети отец Иван, а лентата бе срязана от управителя на Оптиком Веселин Генев

На 5 юни 2014 Оптиком ООД официално откри нов търговско-сервизен център на фирмата в гр. Добрич в присъствието на над 180 гости. Откриването бе кулминацията на  уникалните и особено успешни „Майски вечери при Оптиком“, които фирмата проведе в базите си в цялата страна през последния месец.

През изтеклата година Оптиком приключи с реконструкцията и модернизацията на базите си в Плевен, Пловдив, Разград и Карнобат, които са напълно оборудвани с всички съвременни възможности за сервизна и търговска дейност.

Преди месец бе направена първата копка за изграждането на нов модерен агро-център на фирмата в Монтана, чийто пусков срок е предвиден до края на 2015.

На 29 май в Стара Загора на Новозагорско шосе Оптиком посрещна гости и клиенти в новия си  търговско-сервизен център, в изграждането на който са вложени над 2 500 000 лева и е с разгъната застроена площ от 2200 кв.м и нови бетонови площадки от 9500 кв.м. Той е първата част от нов агроцентър на фирмата в Стара Загора, в рамките на който до края на 2016 година ще бъде изградена и нова централна административна сграда.

Новият функционален и красив център в Добрич на обща площ от 3000 кв.м. с административни, битови, търговски, сервизни, складови помещения и съвременна зала за обучения е на 1000 кв.м разгъната застроена площ и в него ще работят 10 служители на Оптиком и дилъра им за Североизточна България Агро старс ООД. Двете фирми работят успешно съвместно в района вече 8 години и новата придобивка е следващата стъпка за още повече удобства и по-висока удовлетвореност както за клиентите - земеделски производители от Добруджа, така и за служителите. Предимство за клиентите е удобното разположение на базата (на околовръстния път до разклона за Балчик), високия професионализъм на сервизния и търговски екип, възможностите и високото ниво на оборудване за всякакви ремонти и поддръжка на селскостопански машини, както и голямото разнообразие от резервни части, консумативи и масла за всички марки агро-техника.

По време на събитието управителят на Оптиком Веселин Генев подчерта, че реализацията на инвестиционната програма на компанията е в името на нейните клиенти и партньори и изказа благодарност на целия екип на представителството в Добрич за отличните му резултати. Приветствие към гостите отправи и Павел Млкоч, мениджър продажби за Централна Европа в JCB, който похвали Оптиком за високите резултати на българския пазар при продажбите на агро-техника с марка JCB (тракторите Fastrac, телескопични товарачи №1 на пазара и пълна гама колесни и мини товарачи) и потвърди, че JCB не само произважда първокласни машини, а осигурява и първокласно ниво на следпродажбено обслужване чрез единствения си официален вносител за България  на агро-техника в лицето на Оптиком.

Новата придобивка освети отец Иван, а лентата бе срязана от управителя на Оптиком Веселин Генев и Теодор Патлеев, управител на Агро старс ООД и ръководител на базата. „На добър час” пожела и кметът на Добрич г-жа Детелина Николова.
Талантливите ученици от Ансамбъл „Сборенка” и инструментално трио „Анима” забавляваха гостите, а кулинарни шедьоври от екипа на ресторант „Ди Вайн” с шеф Петър Йоргов изкушаваха всички присъстващи.

След обиколка и разглеждане на новата база,  гостите на събитието се запознаха с всички новости от продуктовата гама, която предлага за тази година фирма Оптиком, чрез впечатляваща интерактивна видео презентация, прожектирана в залата на новия сервиз, която бе трансформирана в импровизиран кино-салон.

Свилен Костов от Центъра за иновативно земеделие представи накратко пред фермерите възможностите за финансиране по новата ПРСР 2014-2020 и бе на разположение за лични консултации през останалата част от вечерта.

Гостите отново имаха възможност да играят в играта „Играй и спечели“, която се проведе и на предходните „Майски вечери при Оптиком”. В нея бяха включени 15 машини, а петима от участниците се възползваха от специалните цени и големите отстъпки, като закупиха трактор Landini Powerfarm 100, товарач JCB, култиватор Monosem, тороразпръскваща машина Sulky и продълбочител Dondi. 20 щастливци сред гостите получиха специалните юбилейни ваучери с 20% отстъпка за резервни части и консумативи от магазините на Кооперация Китка и Оптиком в цялата страна.

Домакините завършиха вечерта с уверението, че са винаги близо до своите клиенти и заедно ще продължават да се грижат за тяхното стопанство и пожелаха хубаво време, богата реколта и безаварийна работа в предстоящата жътва.

 

На финала на майските си вечери
13074
 

Последни материали
Виж
Актуалният доклад за 2022 г. показва ръст в остатъчните вещества само при зеле, домати, марули, ечемик
С 25% повече храни в ЕС се проверяват за пестициди
Защо стволовете на овощните дървета се покриват с лишеи и мъхове?
Мнения
Красимир Кумчев: Революционни промени са нужни за отрасъла!
В конкуренция с преработващите предприятия на вътрешния пазар
Царевицата за износ от Украйна поскъпва на фона на спада в цените на превоза
За да овладее резкия ръст в цените на месото на вътрешния пазар
Турция планира временна забрана за износ на пилешко
Отговорността е на правителството и депутатите, категоричен е Димитър Шопов
Фермер отрича недостиг на мляко у нас, цели се внос на евтино сухо от Украйна
Свързани материали
Виж
Как да се избавим от майските бръмбари и личинките им
Майският бръмбар застрашава цялата градина
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини