Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
13.03.2014 г.

Палачинки с бекон и зеленчуци

Размачкваме маята с вилица и я смесваме с 200 мл топла вода. Добавяме 200 мл топло мляко и 500 г брашно. Всичко това покриваме с кърпа и слагаме тестото на топло за 1 час. На двете яйца отделяме жълтъците от белтъците. Разтопяваме маслото и го оставяме да поизстине. Добавяме към втасалото тесто жълтъците, маслото, сол, захар и червен пипер. Поспетенно прибавяме останалото брашно и мляко. Когато тестото се вдигне още веднъж, разбъркваме и го оставяме пак да втаса. Прибавяме олиото и разбитите белтъци. Нарязваме почистените зеленчуци и бекона на малки кубчета. Копъра го наситняваме. Намазваме загрят тиган с олио и сипваме малко тесто. Бързо посипваме тестото със зеленчуци и бекон. Когато палачинката се зачерви, я обръщаме.

Продукти за осем порции: 1 кг брашно, 1 л прясно мляко, 3 с.л. масло, 2 яйца, домат, чушка, 1 глава лук, 1 връзка копър, 3 парчета бекон, с.л. захар, 1 ч.л. сол, щипка червен пипер, 50 г мая, 50 мл олио, масло за изпържване.

Палачинки с бекон и зеленчуци
5998
 

Последни материали
Виж
ДФЗ преведе 31 млн. лева на над 14 хил. стопани с протеинови култури
Съюза на енолозите проведе конференция „Преглед на гроздоберна реколта 2023“
Статистика
Продължава процесът на намаляване и застаряване на населението на България
Важно!
ЕК с препоръки към България в областта на енергетиката и климата
Поляците отблокираха границата с Украйна
Плащанията ще станат още днес
Плащат протеиновите култури с по-висока ставка от 2022 г.
Свързани материали
Виж
Паланчинки с телешко месо и сос
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини