Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
13.03.2014 г.

Палачинки с бекон и зеленчуци

Размачкваме маята с вилица и я смесваме с 200 мл топла вода. Добавяме 200 мл топло мляко и 500 г брашно. Всичко това покриваме с кърпа и слагаме тестото на топло за 1 час. На двете яйца отделяме жълтъците от белтъците. Разтопяваме маслото и го оставяме да поизстине. Добавяме към втасалото тесто жълтъците, маслото, сол, захар и червен пипер. Поспетенно прибавяме останалото брашно и мляко. Когато тестото се вдигне още веднъж, разбъркваме и го оставяме пак да втаса. Прибавяме олиото и разбитите белтъци. Нарязваме почистените зеленчуци и бекона на малки кубчета. Копъра го наситняваме. Намазваме загрят тиган с олио и сипваме малко тесто. Бързо посипваме тестото със зеленчуци и бекон. Когато палачинката се зачерви, я обръщаме.

Продукти за осем порции: 1 кг брашно, 1 л прясно мляко, 3 с.л. масло, 2 яйца, домат, чушка, 1 глава лук, 1 връзка копър, 3 парчета бекон, с.л. захар, 1 ч.л. сол, щипка червен пипер, 50 г мая, 50 мл олио, масло за изпържване.

Палачинки с бекон и зеленчуци
6071
 

Последни материали
Виж
За Кампания 2023
ДФЗ преведе над 7,3 млн. лева на 725 биопчелари
Всички заявления трябва да имат статус Чакащо ръчно зареждане в ИСАК
До 13 август се подават електронни формуляри в СЕУ за Кампания 2024
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 26 юли – 1 август 2024 година
Сушата се завръща с високи температури
Обзор на Софийска стокова борса за периода 23-26 юли 2024 година
Трета седмица не помръдват котировките за зърно и слънчоглед на борсата
Съвети за градинаря
Причини за напукване на доматите и необходими мерки
Срещи с бранша
Днес и в понеделник ДФЗ ще плати субсидиите за биопчелари и биоживотновъди
Свързани материали
Виж
Паланчинки с телешко месо и сос
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини