Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Палачинки с бекон и зеленчуци

Синор.БГ / 13.03.2014 г.

Размачкваме маята с вилица и я смесваме с 200 мл топла вода. Добавяме 200 мл топло мляко и 500 г брашно. Всичко това покриваме с кърпа и слагаме тестото на топло за 1 час. На двете яйца отделяме жълтъците от белтъците. Разтопяваме маслото и го оставяме да поизстине. Добавяме към втасалото тесто жълтъците, маслото, сол, захар и червен пипер. Поспетенно прибавяме останалото брашно и мляко. Когато тестото се вдигне още веднъж, разбъркваме и го оставяме пак да втаса. Прибавяме олиото и разбитите белтъци. Нарязваме почистените зеленчуци и бекона на малки кубчета. Копъра го наситняваме. Намазваме загрят тиган с олио и сипваме малко тесто. Бързо посипваме тестото със зеленчуци и бекон. Когато палачинката се зачерви, я обръщаме.

Продукти за осем порции: 1 кг брашно, 1 л прясно мляко, 3 с.л. масло, 2 яйца, домат, чушка, 1 глава лук, 1 връзка копър, 3 парчета бекон, с.л. захар, 1 ч.л. сол, щипка червен пипер, 50 г мая, 50 мл олио, масло за изпържване.

Палачинки с бекон и зеленчуци
6444
 

Последни материали
Виж
Съвети към градинаря
Защо дървените стърготини са полезни за мулч само през есента
Кампания 2025-2026
Дъждовете бавят сеитбата, но до 2 седмици тя ще приключи
От НАЗ сигнализират
Фалити и обезлюдяване: Фермите в Пазарджишко намалели с 31% за девет години
Изчислено
Отстъпката за акциза на газьол за фермерите през 2024 г. е 42 ст. на литър
МЗХ има време за отговор до 30 октомври
От БАК настояват да не се режат субсидиите за фермерските групи
Политики, за които настояват от НАЗ
Унгарската аграрна камара действа от 2012 г. и никой не протестира срещу задължителното членство
Свързани материали
Виж
Паланчинки с телешко месо и сос
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини