Начало » Новини » Страната
23.09.2013 г.

Case IH ще покаже редица иновации по време на Agritechnica

[B%]Нови водещи модели – Case IH представя новите серии Steiger и Quadtrac[%B]
Повече от 50 години, тракторите Steiger и Quadtrac от Case IH са сред най-успешните когато става въпрос за висока теглителна сила за големи работни захвати докато извършват ефективна опазваща почвата обработка. Тази серия определя стандартите в индустрията по отношение на теглителна сила, сцепление, опазване на почвата и разход на гориво – изключително ценено от земеделските производители във всички обработваеми земеделски райони по целия свят - най-вече заради тяхната производителност, надеждност и високо ниво на комфорт при управление.

Със серията си за 2014 година, Case IH представя последно поколение трактори Steiger и Quadtrac, включително новите модели Quadtrac 540, Quadtrac 580 и новият изключителен Quadtrac 620, с номинална мощност от 628 к.с. и максимална мощност от 692 к.с. Като резултат, новите трактори Case IH Steiger и Quadtrac са най-мощната серия трактори произвеждани в света. В допълнение, въртящият момент е почти 3,000 Nm, а теглото 25 тона.

[B%]Case IH Steiger – максимална теглителна сила и несравнимо сцепление[%B]
Серията Steiger от Case IH вече е допълнена с три нови модела, Case IH Steiger 540, 580 и 620 с мощност на двигателя от 543 до 628 к.с., увеличавайки мощностния диапазон на вече съществуващата серия Steiger, поради което Case IH предлага най-мощните колесни трактори в света.

Шасито на новите Steiger 540, 580 и 620 е адаптирано към тяхната мощност с интегриран баласт и е оборудвано с усилени компоненти, включително по-големи оси и главини на колелата.

По-голямото шаси на Steiger с ново, по-устойчиво задвижване и трансмисионни компоненти поставя нови стандарти в индустрията от гледна точка на производителност, което прави тези трактори идеалното решение за тежка работа свързана с теглене по време на оран и сеитба.

[B%]Case IH Quadtrac – най-високата производителност в съчетание с оптимално сцепление и максимална защита на почвата[%B]
Шасито на Quadtrac с четири независимо задвижвани вериги предлага постоянна контактна площ повече от 5.6 квадратни метра – около 25% повече от другите трактори в този клас. Към това се добавя и увеличено сцепление, по-малко натиск върху почвата и практически никакво приплъзване.

Многобройните характеристики, които допринасят за ключовите фактори за успех и отличават серията Quadtrac са резултат от уникално проектираната концепция.
Например, веригите имат възможност да се отклоняват с до 10 градуса нагоре и надолу. Това гарантира голяма контактна площ със земята във всяка работна ситуация и намалява компактирането на земята. Мощността се предава на 100 %, благодарение на съчетанието от независимо и индивидуално окачване на всяка верига, дългото междуосие от 3.92 метра и Positive Drive на Quadtrac. Системата за независимо окачване на всяка една от четирите вериги осигурява максимално сцепление по всяко време и минимално притъпкване на почвата. Не е необходимо да се добавя допълнителен баласт на Quadtrac.

Тракторите Quadtrac могат да се управляват под натоварване във всяка работна ситуация и предлагат оптимална производителност дори и при влажни и тежки почвени условия. Разпределението на тежестта е оптимизирано фабрично с баласт за цялата работа с 60% отпред и 40% отзад.

В допълнение, Steiger и Quadtrac разполагат с най-просторната кабина в този крас с несравнима видимост във всички посоки. Кабината Surveyor™ е с изключително окачване. Това изравнява вибрациите и намалява до минимум движението напред и назад по посока на движението, както и страничното движение, допринасяйки за по-добър комфорт при управление и по-лесен контрол.

[B%]Най-новата технология за двигатели с патентована изпускателна система за премахване на вредните емисии[%B]
Всички нови модели Steiger и Quadtrac се задвижват от FPT Cursor 13 двигатели. Този 6 цилиндров източник на енергия, с капацитет от 12,9 литра имащ два междинни охладителя, позволява значително подобряване на температурната ефективност на двигателя, без компромиси в теглителна сила на трактора с въртящ момент от 2,941 Nm. Обем на резервоара за гориво от 1,900 литра и 320 литра AdBlue дава възможност за дълги часове работа без необходимост от зареждане.

Новата серия Steiger и Quadtrac е една от първите серии трактори на Case IH оборудвани със SCR-only система, за спазване на стриктните критерии за вредни емисии на Tier 4 Final/Етап IV. Интегрирана в последното поколение Efficient Power, това е нова и патентована технология достъпна за безопаснa обработка на отработените газове.

Новите двигатели, оборудвани с уникалната Hi-eSCR технология и продължават да осигуряват най-добра ефективност на използваното горивото. Тази патентована технология не само осигурява отлична рентабилност, но и NOx (азотен оксид) преобразуване от 95 % – в сравнение между 80 и 85 с други системи.
С Efficient Power етапът за обработка на изгорелите газове се извършва извън двигателя посредством независима SCR система. Резултатът е повече мощност, по-нисък разход на гориво и увеличена надеждност.

Прецизно регулираният горивен процес без връщане на отработените газове в двигателя означава значително намаление в разхода на гориво.
Високоефективната SCR система включва AdBlue модул с прецизен контрол през целия работен диапазон – резултат от серия патенти регистрирани по време на интензивно изследване на FPT.

[B%]Наред с други неща са издадени и патенти за оптимизиране потока на отработените газове и прецизното дозиране на AdBlue[%B]
- дозиращ алгоритъм за смесване на AdBlue в ауспуха, с директно отчитане на NOx генериран от двигателя
- амоняк и NOx сензори засичат настоящето състояние на катализатора и позволяват отлежаване
- технология за смесване в изпускателната система осигурява равномерно разпределение на AdBlue и на амоняка в катализатора.

[B%]Комфортна работна среда[%B]
Както и преди, кабините на Steiger и Quadtrac са сред най-удобните и просторни на пазара за трактори. В новата серия има много подобрения на детайлите:
Кабината е с нови ергономични функции като вентилация на седалката на оператора и нови широкоъгълни огледала за обратно виждане, които имат подгряване и се регулират електронно.

Седалката на оператора може да се завърта на 40 градуса, за да се подобри видимостта към теглича на трактора и значително да се намали стреса на оператора при наблюдение на прикачения инвентар.
Steiger и Quadtrac сега разполагат с най-новото поколение Multicontroller, който включва няколко подобрения. Новият дизайн на мултифункционалния лост го прави лесен за работа, а осветените бутони повишават безопасността при работа през нощта.
С Multicontroller в подлакътника можете да управлявате до осем клапана както автоматичната функция за края на полето.

Цветен монитор AFS Pro 700, който може да бъде интегриран в подлакътника, следва движенията на операторската седалката. AFS Pro 700 предлага най-високи стандарти за достъпност на потребителите за контрол на всички автоматични функции за водене, които се предлагат от AFS AccuGuide системата, както и ключови функции на трактора като хидравличния дебит.

Настройките на AFS Pro 700 могат да се персонализират, така че най-важната информация за потребителя да се показва за всяко приложение.
Всички Steiger и Quadtrac трактори са оборудвани със система за Автоматично управление на производителността (Automatic Productivity Management APM), която автоматично избира най-добрата комбинация от предавка на трансмисията и обороти на двигателя. Когато APM системата е активна, операторът трябва само да въведе единствено желаната работна скорост.

[B%]Повече бързина на пътя[%B]
Напълно синхронизираната Full Powershift трансмисия осигурява 16 предавки за движение напред и две задни предавки за оптимални резултати и максимална скорост от 37 км/ч. Възможна е задна скорост на движение до 13.5 км/ч.
За работа на полето са налични девет скорости. Следователно скоростите за основните работни диапазони са отлично адаптирани към настоящите работни условия.

[B%]Мощна задна част[%B]
Тегличът клас 5 лесно работи с вертикално натоварване до седем тона, а опционалната навеста система има капацитет на повдигане до десет тона на всички модели от серията Steiger и Quadtrac.
Също така се предлага и заден ВОМ с 1000 rpm като допълнително оборудване, който достига максималните си обороти при намалени обороти на двигателя.

[B%]HID пакет светлини превръща нощта в ден[%B]
Осветителният пакет с изключителна яркост и регулируеми HID светлини подобрява видимостта през нощта с осветяване от 360 градуса на полето. (опция) Осветителната система е до шест пъти по-ярка от конвенционалните системи, а HID лапмите издържат 6,000 часа по-дълго от стандартните светлини.

Всички модели Steiger и Quadtrac могат фабрично да се оборудват с пълна система за автоматично водене AccuGuide. По този начин се спестява време за преоборудване и инсталация. AccuGuide системата включва последното поколение антена AFS372. Това означава, че получавате руския Glonass сигнал без допълнително плащане за оптимална надеждност благодарение на по-високия брой сателити.

Новият Quadtrac има обща височина от 3.77 метра и дължина от 7.60 метра. Той е оборудван с вериги 710 mm и е 2.99 метра широк. Също са налични вериги 910 mm. С междуосово разстояние от 3.92 метра, той разполага с най-дългото междуосие в своя клас.
(Следва)

Case IH ще покаже редица иновации по време на Agritechnica
7618
 

Последни материали
Виж
От 1 май отпаднаха такси и разрешителни при превоз на кошерите
Разходите за подвижно пчеларство в Сърбия намаляват с над 100 евро
Яйцата са изключение от тенденцията
Млечните продукти поевтиняват рязко в Естония, следвани от брашното
Доказано е, че вирусът се предава от бозайник на бозайник със сурово мляко
Котки умряха в САЩ, след като пиха мляко с птичи грип
Християнски празници
Да поздравим слънцето на Гергьовден и на светлий понеделник!
Поскъпването на месните продукти компенсира резкия спад при захарта
Цените на храните в света нараснаха за втори пореден месец през април
В Румъния обаче е отчетен скок с над 20 на сто
Потреблението на вино в света е най-слабото от 1996 година насам
Свързани материали
Виж
От 1 май отпаднаха такси и разрешителни при превоз на кошерите
Разходите за подвижно пчеларство в Сърбия намаляват с над 100 евро
Яйцата са изключение от тенденцията
Млечните продукти поевтиняват рязко в Естония, следвани от брашното
Доказано е, че вирусът се предава от бозайник на бозайник със сурово мляко
Котки умряха в САЩ, след като пиха мляко с птичи грип
Християнски празници
Да поздравим слънцето на Гергьовден и на светлий понеделник!
Поскъпването на месните продукти компенсира резкия спад при захарта
Цените на храните в света нараснаха за втори пореден месец през април
В Румъния обаче е отчетен скок с над 20 на сто
Потреблението на вино в света е най-слабото от 1996 година насам
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини