Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
10.05.2012 г.

Каша от коприва

Това е една от най-пролетните рецептите

Сварява се 1/2 кг. коприва в 2 л. вода / ври 5 мин./ и после се пасира. В друг съд се задушава 1 глава кромид лук, нарязан на дребно, добавят се 4-5 с.л. брашно и 1 ч.л. червен пипер. Сместа се разрежда с пасираната с водата коприва. Ври така около 15 мин. Разбиват се 2 яйца и се прибавят към копривата. Слага се джоджен. Преди да се свали от котлона се добавя около 200 гр. сирене и 3-4 скилидки чесън накълцан или нарязан на ситно. Поднася се с кисело мляко.

Каша от коприва
43412
 

Последни материали
Виж
Има ново изискване при подаване на документите
От 2 май ДФЗ отваря прием по училищните схеми за учебната 2025/2026 г.
НСИ
Само в 5 области от страната ражданията са повече от смъртността
Царевицата в Украйна стана по-скъпа от хлебната пшеница
Властите препоръчаха незабавно изхвърляне на закупените продукти
Франция изтегля от пазара бебешки храни на Нестле с опасен токсин
БФС
Браншовици настояват за нова стратегия в подкрепа на агросектора
Въпреки повишаването на цените за новата реколта с 10 на сто
В Египет изкупуването на пшеницата от фермерите върви мудно
Свързани материали
Виж
Има ново изискване при подаване на документите
От 2 май ДФЗ отваря прием по училищните схеми за учебната 2025/2026 г.
НСИ
Само в 5 области от страната ражданията са повече от смъртността
Царевицата в Украйна стана по-скъпа от хлебната пшеница
Властите препоръчаха незабавно изхвърляне на закупените продукти
Франция изтегля от пазара бебешки храни на Нестле с опасен токсин
БФС
Браншовици настояват за нова стратегия в подкрепа на агросектора
Въпреки повишаването на цените за новата реколта с 10 на сто
В Египет изкупуването на пшеницата от фермерите върви мудно
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини