Картофеният сорт “La Bonnotte” е скъпа рядкост. Картофите от този сорт се вадят ръчно на остров Ноармутир на френския бряг на Атлантическия океан, а цената на един килограм достига до 500 евро. Едва 20 тона се добиват за една година. Качеството и неповторимият вкус на картофите са резултат от торенето с морска трева. Привлечени от очевидните възможности за печалба, британски фермери от остров Джърси също отглеждат „хайверените картофи”.
Добивите там са по-високи и британските фермери имат сключени договори с местни супермаркети. Те продават картофите във Великобритания, а за фермерите пак остава добра печалба. На острова те са отгледали близо 160 тона от картофите. Цялата реколта бе продадена в страната. Хранителната верига „Теско” предлагаше деликатесните картофи на цена от 4 евро/кг през август.
Картофите “La Bonnotte” имат плътна, леко жълтеникава вътрешност и леко солен лимоноподобен вкус.